LOGIN
بیانات
shirazi.ir
"آيت الله العظمي شيرازي دام ظله:"
اطاعت از خداي متعال، رضايت و سرپرستي امام زمان عجل الله تعالي فرجه الشريف را در پي خواهد داشت
کد 2088
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 15 مرداد 1388 - 14 شعبان المعظّم 1430

 
مرجع عالي قدر حضرت آيت الله العظمي حاج سيد صادق حسيني شيرازي دام ظله در روز دوشنبه يازدهم شعبان المعظم سال جاري (1430 هجري قمري) جمعي از آقايان و خانم هاي مؤمن اهل عربستان را در بيت معظم خود در شهر مقدس قم به حضور پذيرفته و با گرمي و احترام از آنان استقبال نمودند. ايشان پس از خوشامدگويي به ميهمانان محترم خطاب به آنان فرمودند:

در توقيع و نامه اي که مولا و سرورمان حضرت حجت، صاحب العصر و الزمان عجّل الله تعالي فرجه الشريف خطاب به شيخ مفيد رضوان الله تعالي عليه صادر فرمودند، اين جمله مهم آمده است: «انا غير مهملين لمراعاتکم؛(1) ما از مراعات و سرپرستي شما غافل نيستيم» اين سخن و آموزه مهمي که شيخ مفيد رضوان الله تعالي عليه از قول مولايمان حضرت حجت صلوات الله عليه روايت کرده است، همانا خطاب امام به تمام شيعيان مي باشد.

آيت الله العظمي شيرازي دام ظله در توضيح اين مطلب فرمودند: تعبير «مراعات» به معناي رعايت، و سرپرستي است، مثل رعايت و سرپرستي پدر از فرزندان و خانواده ي خود. پدر هيچ گاه فرزندان و خانواده خود را در گرفتاري و مشکلات دست تنها نمي گذارد، بلکه با تمام توان مي کوشد و تلاش مي کند که به قدر مناسب و کافي نيازهاي آنان را برآورده کند و مشکلاتشان را حل نمايد. رعايتي که امام زمان عجل الله تعالي فرجه الشريف انجام مي دهند به اين معناست: شما ـ شيعيان ـ را بي ياور و بي سرپرست نمي گذاريم و هرگز سرپرستي و رعايت را از شما بر نمي داريم و به حال خود رهايتان نمي کنيم، بلکه نيازها و مشکلات شما را در حدي که به نفع دنيا و آخرتتان باشد، برآورده مي سازيم و هميشه شما را در سايه سرپرستي و عنايت خود داريم.

اما در ادامه آن توقيع شريف اين جمله هم آمده است: «لاناسين لذکرکم؛ شما را هرگز از ياد نمي بريم» ذِکر (به کسر دال) يعني ياد کردن به وسيله زبان. شايد منظور امام اين باشد که هميشه ما را ياد مي کند و در عين حال ما را نزد خداي متعال ياد مي کند و دعايمان مي نمايد. يعني همواره براي ما دعا مي کند، يا هميشه در حضور اجداد مطهر و معصوم خود از ما ياد مي کنند.

در ادامه، معظم له پرسيدند: در برابر اين رعايت و سرپرستي امام زمان صلوات الله عليه و عجل الله تعالي فرجه الشريف ما چه وظيفه اي داريم؟ چه بايد بکنيم؟

و در پاسخ فرمودند: آنچه بر ما لازم و قدر مسلّم و يقيني است، آن است که دست کم مورد پسند و رضايت امام زمان صلوات الله عليه باشيم. با گفتار و کردارمان و در رفتار و کارهايمان، هرگز نبايد کاري که در نظر آن حضرت ناپسند است انجام دهيم. نبايد کاري کنيم که آن حضرت به خشم درآيند يا مايه آزردگي خاطر مبارک او باشيم. آشکار است که مهمترين چيزي که خاطر امام زمان صلوات الله عليه را راضي و خرسند مي کند آن است که هميشه به طاعت خدا التزام داشته باشيم. هميشه در بندگي و اطاعت از فرمان خدا پايبند باشيم واجبات را عمل کنيم، و هرگز مرتکب معصيت و گناه نشويم، چه در اعمال عبادي و بندگي و چه در معاملات و معاشرت با همنوعان خود. بنابراين، بر مؤمنين واجب و بايسته است که نماز واجب را هميشه مواظبت کنند، به خصوص نماز صبح. هرگز نبايستي در اداي آن تنبلي کرد و نبايد آن را از اول وقت به وقتِ ديگر انداخت، و اگر هم کسي از سر تقصير ـ العياذ بالله ـ به وقت ديگر انداخت و نتوانست در اول وقت بخواند، فوراً استغفار کند و از امام زمان عجل الله تعالي فرجه الشريف نيز پوزش و عذر بطلبد، تا رعايت امام صلوات الله عليه از ما دچار خلل نشود و همواره مستمر باشد، و ذکر و تذکر او پياپي و متصل و مستمر بماند، تا از اين رهگذر در دنيا و در آخرت کامروا و سعادتمند باشيم.

همچنين بايستي در صله رحم و ديدار خويشاوندان، و اداکردن حقوق والدين، فرزندان و همسايگان ملتزم و پايبند باشيم. همسران نيز بايستي حقوقي که به عهده هر يک از آنها نسبت به يکديگر است، به خوبي و به تمامي ادا نمايند، و اعمالي اين چنين که واجب هستند، همه را انجام دهند. با انجام دادن اين واجبات مي توانيم رضايت و خرسندي امام زمان صلوات الله عليه را به دست آوريم.

معظم له در ادامه بحث فرمودند: اين روزها و اين شب ها که پشت سر مي گذاريم، ايام و ليالي شعبان المعظم هستند. شب ها و روزهايي با فضيلت که نزد خداي متعال از شأن و جايگاه والايي برخوردارند و نزد امام زمان عجل الله تعالي فرجه الشريف نيز بسيار مکرم و والا هستند. بنابراين، آقايان و خانم هاي مؤمن، به خصوص زائرين محترم بايستي قدر آنها را بدانند و از آنها بهره ببرند، و از شب ها و روزهايي که باقي مانده و پيش روي داريم استفاده کنند و تصميم جدي و عزم راسخ و مستحکم بگيرند که رضايت و خرسندي امام زمان عجل الله تعالي فرجه الشريف را به دست آورند و با گفتارها و کردارهاي خود مايه پسند و رضايت او قرار گيرند و همواره بکوشند که در امر به معروف و نهي از منکر پيشگام و پيشتاز باشند، زيرا پيشگامي و پيشتازي و سبقت گرفتن در طاعت خداي سبحان در حکم سبقت گرفتن و پيش تاختن به سوي بهشت است.

 

 
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

 
1) بحارالانوار، ج53، باب31 [توقيعات صادر شده از سوي امام زمان عجل الله تعالي فرجه الشريف]، ص174، حديث7.

  • نظری برای این خبر درج نشده است.