LOGIN
جلسات علمی
shirazi.ir
"در محضر مرجعيت"
جلسه يازدهم
کد 2112
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 13 شهریور 1388 - 14 رمضان العظيم 1430

 
شب هاي ماه مبارک رمضان ـ ماه رحمت وامان وماه نزول قرآن ـ فرصت مناسبي براي مذاکرات علمي وخوشه چيني از محضر عالمان بزرگوار است. از اين رو بيت مرجع عالي قدر حضرت آيت الله العظمي حاج سيد صادق حسيني شيرازي دام ظله طبق سنوات گذشته ميزبان علما، فضلا، طلاب علوم ديني، شخصيت هاي گوناگون و عامّه مؤمناني است که با معظم له ديدار مي کنند. در اين ديدارها مباحث علمي و مسائل فقهي، تاريخي و فرهنگي مطرح مي شود و افزون بر طرح اين قبيل مسائل، مرجع عالي قدر سفارش ها و رهنمودهايي ارائه مي دهند.

در اين جلسه، مرجع عالي قدر حضرت آيت الله العظمي شيرازي دام ظله در چارچوب مناقشه علمي فرمودند: عقلا بر آنند که: اصل، در هر امر مشکوکي، عدمِ آن است. به عنوان مثال، اگر در عدالتِ کسي که نمي شناسيم شک کنيم، اصل، عدم عدالت اوست، مگر در مسأله قدرت و توانمندي که اگر به قدرت و توان کسي براي روزه گرفتن يا عدمِ آن شک کنيم، اصل، وجود قدرت است، نه عدمِ آن.

ايشان سپس مسأله اي را براي مناقشه مطرح نمودند و فرمودند: دختري به سنّ تکليف مي رسد، در حال صحت بوده و پيش از آن هيچ گونه بيماري نداشته و تنها دچار ضعف بنيه است. تکليف او نسبت به روزه چيست؟ آيا بايد روزه بگيرد، يا نه؟

معظم له فرمودند: در صورتي که روزه براي او غير قابل تحمل و با مشقت همراه نباشد و بتواند، بايد روزه بگيرد.

در پاسخ سؤال يکي از فضلاي حاضرِ در جلسه درباره تبعيتِ زن از شوهر، مرجع عالي قدر فرمودند: زن در [انتخاب] وطن تابع شوهر خود است، اما در مسأله ي سفر و قصد اقامتِ ده روز تابع شوهر نيست، چراکه اقامت ده روز در محلي، به قصد و نيتِ شخص بستگي دارد. بنابراين، اگر زن مي داند که به مدت ده روز با همسر خود مي ماند و در سفر از او جدا نخواهد شد، بايد قصد اقامت ده روز بکند، اما اگر نخواهد در اين سفر با همسر خود باشد و ده روز در آن شهر نماند، نبايد قصدِ اقامتِ ده روزه کند. در فرض دوم مسأله، شوهر، نماز خود را تمام مي خواند و روزه خود را مي گيرد و زن، نماز خود را شکسته مي خواند و روزه ندارد.

مرجع عالي قدر درباره حکم چکي که بدهکار به طلبکار خود مي دهد، فرمودند: اگر بدهکار، چکي به طلبکار خود بدهد، صِرف دادنِ چک به طلبکار، بدهيِ بدهکار ساقط نخواهد شد، مگر آن که طلبکار، چک را نقد کند، بنابراين دادن چک به طلبکار، مُسقطِ دِين نخواهد بود.

گفتني است در چارچوب ديدار بزرگان و علما، در اين شب، فرزند مرجع راحل، حضرت آيت الله العظمي سيد محمد روحاني قدس سره به همراه جمعي از فضلا با مرجع عالي قدر حضرت آيت الله العظمي سيد صادق حسيني شيرازي دام ظله ديدار کردند. همچنين شماري از استادان حوزه علميه قم با ايشان ديدار نمودند.

 

 

  • نظری برای این خبر درج نشده است.