LOGIN
بیانات
shirazi.ir
"مرجع عاليقدر جهان تشيع:"
جهانيان بايد رسول خدا را الگوي خويش قرار دهند+فايل صوتي و تصويري
کد 2520
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 01 اسفند 1389 - 16 ربيع الأول 1432
 

 

   
 
 بزرگ مرجع جهان تشيع حضرت آيت الله العظمي حاج سيد صادق حسيني شيرازي مدظله العالي در درس خارج روز يکشنبه 16ربيع الاول 1432 (1/12/1389) بيانات ارزشمندي را پيرامون عظمت رسول مکرم اسلام حضرت خاتم الانبياء محمّد مصطفي صلي الله عليه وآله ايراد نمودند.

معظم له در ابتدا با تبريک ميلاد مسعود رسول خدا صلي الله عليه وآله و امام جعفر صادق عليه السلام فرمودند: ميلاد حضرت امام جعفر صادق عليه السلام موافق است با روز ميلاد اشرف انبياء و اشرف اولين و آخرين پيامبر اسلام صلي الله عليه وآله (البته با فاصله اي حدود 134 سال) و از ازل نيز قرار و مشيت الهي بر اين بوده است که 17 ربيع الأول پيامبر اسلام صلي الله عليه وآله به دنيا بيايند و در 17 ربيع الأول بعد از 134 سال امام صادق عليه السلام به دنيا بيايند، شايد يکي از اسباب و علتش اين باشد که آنچه از آثار در عقائد، اخلاق، احکام و امور ديگر از اسلام به ما رسيده است به وسيله ي امام صادق عليه السلام نشر پيدا کند و اين موهبت به خاطر اين بوده است که امام صادق عليه السلام فرصتي بيشتر براي نشر احکام در ميان آن بزرگواران عليهم السلام داشته اند.

مرجع عاليقدر جهان تشيع با اشاره به اين نکته که رسول خدا صلي الله عليه وآله اسوه و الگوي جهانيان خصوصاً اهل علم هستند افزودند:

قرآن کريم فرموده است: «لَقَدْ کَانَ لَکُمْ فِي رَسُولِ اللَّهِ أُسْوَةٌ حَسَنَةٌ»(1) يعني از پيامبر خدا الگو بگيريد و خاتم الانبياء صلي الله عليه وآله را سرمشق خود قرار دهيد، خصوصاً ما اهل علم که مسئوليتمان بيشتر است.

رفتار و سيره ي حسنه ي رسول خدا را الگوي خود قرار دهيم و اسلوب آن بزرگوار را بياموزيم و آن را در بين مردم ترويج نموده و به توده ي مردم بفهمانيم که تمامي سخنان رسول خدا صلي الله عليه وآله مورد تاييد و رضاي باريتعالي بوده است.

سيره ي عملي رسول الله صلي الله عليه وآله در مقابل دوستان و دشمنان را در حد توان خود به جهانيان نشان دهيد تا دنيا نمونه ي بارز انسان کامل را بشناسد و راهش را پيش گيرد. آري، اين جزء مسئوليت هاي مهم ما اهل علم است، «يتعلم علومنا و يعلمها الناس»(2).

حضرت آيت الله العظمي شيرازي مدظله العالي در ادامه بيانات ارزشمندشان ضمن بررسي زندگي زاهدانه و متواضعانه ي رسول خدا صلي الله عليه وآله فرمودند: در روايات متعدد آمده است: «ما اکل رسول اللَّه خبز برٌ قط و لاشبع من خبز شعير قط»(3).

يعني هرگز نان گندم وارد معده ي پيامبر خدا صلي الله عليه وآله نشد. همين روايت نسبت به اميرالمؤمنين عليه السلام نيز وارد شده است و همچنين اين بزرگواران از نان جو، هرگز سير نشدند و در طول عمرشان يک بار هم غذاي سير نخوردند.

آيا ما اهل علم مي توانيم اين سيره ي پاک و مقدس رسول رحمت را ادامه دهيم؟ اگر نمي توانيم لااقل در اين راه حرکت کنيم و در پي غذاهاي لذيذ و لذتبخش نباشيم چرا که اين حالات، فرداي قيامت، ما را شرمنده و خجالت زده مي کند.

در روايات آمده است که پيامبر خدا صلي الله عليه وآله هيچگاه غذايي را نکوهش نفرمودند. برادران محترم، آيا مي شود ما نيز اينگونه باشيم؟ آري ميشود.

در احوالات يکي از مراجع گذشته رضوان الله تعالي عليه آمده است که از بعضي اولادشان نقل شده که گفته بودند ما در تمام عمرمان نفهميديم والدمان چه غذايي را دوست دارند و چه غذايي را دوست ندارند، آن بزرگوار خود اهل علم بوده من و شما نيز اهل علم هستيم. تصميم بر زهد بگيريم، همان زهدي که «لا يملکک شيء».

مرجع عاليقدر در ادامه ي بياناتشان به جريان جنگ بدر اشاره داشتند و به رأفت و عطوفت و قلب پاک رسول خدا صلي الله عليه وآله پرداخته و فرمودند: در روايت آمده است پيامبر خدا صلي الله عليه وآله پس از جنگ بدر خوابشان نمي برد، عده اي به محضرشان رسيدند و عرضه داشتند: يا رسول الله چرا استراحت نمي کنيد؟ رسول خدا فرمودند: يکي از اين اسيرها ناله مي کند و من نمي توانم بخوابم. اين اوج رأفت و عطوفت پيامبر صلي الله عليه وآله است که در برابر اسيري که قصد کشتن ايشان را داشت چنين کريمانه برخورد نمودند.

در ادامه حضرت آيت الله العظمي سيد صادق حسيني شيرازي مدظله العالي به بيان شرح حال علماي رباني و سيره ي اخلاقي آنان که نشأت گرفته از سيره ي پاک رسول خدا صلي الله عليه وآله بود اشاره فرمودند و در خاتمه بار ديگر ميلاد سراسر نور حضرت خاتم الانبياء محمّد مصطفي صلي الله عليه وآله و رئيس مذهب شيعه حضرت امام صادق عليه السلام را به ساحت سراسر نور امام زمان ارواحنا فداه و مسلمانان جهان تبريک و براي ظهور حضرتش دعا فرمودند.
 
وصلي الله علي محمد وآله الطاهرين
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
1. سوره احزاب، آيه 21.
2. عيون أخبار الرضا، ج 1، ص 307، ح 69.
3. مکارم الاخلاق، ص ??.

  • نظری برای این خبر درج نشده است.