LOGIN
بیانات
shirazi.ir
"آيت الله العظمي شيرازي در ديدار با شماري از شيعيان سعودي:"
نبايد به صدقه اي که در راه خدا داده مي شود، هر چند کوچک باشد، به چشم خواري نگريست
کد 1771
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 01 مرداد 1387 - 19 رجب الأصب 1429

 

آيت الله العظمي سيد صادق شيرازي روز يکشنبه 30تيرماه1387 در ديدار با شماري از شيعيان سعودي (کاروان زيارتي شيخ حسن باقر) تأکيد کردند: مؤمن نبايد به چيزي که در راه خداي متعال خرج مي کند، هر چند کوچک باشد به چشم خواري بنگرد.

ايشان خاطر نشان کردند: در حديث شريفي از مولاي متقيان علي عليه السلام آمده است که سه تن نزد رسول خدا صلي الله عليه وآله آمدند و يکي از آنان عرضه داشت: اي رسول خدا، من يکصد اوقيّه (واحد وزن معادل ده درهم) طلا دارم و ده اوقيه آن را صدقه مي دهم. ديگري گفت: من يکصد دينار دارم و ده دينار از آن را صدقه مي دهم. نفر سوم گفت: من ده دينار دارم و يک دينار از آن را صدقه مي دهم. رسول خدا صلي الله عليه وآله فرمودند: پاداش همه شما يکسان است؛ چرا که هر کدام يک دهم اموال خود را صدقه داده است.(1)

معظم له افزودند: معني اين سخن اين است که پاداش کسي که در راه خدا از اموال خود صدقه مي دهد بستگي به نسبت دارايي او دارد، خواه اين صدقه مربوط به انديشه، توان، فعاليت يا اموال او باشد.

اگر سه تن را در نظر بگيريم که يکي از آنها يک مليون تومان، و ديگري صد تومان و نفر سوم پنجاه تومان دارد و بخواهند خمس شرعي خود را ادا کنند، بايد به ترتيب دويست هزار تومان، بيست هزار تومان و ده تومان بپردازند. و اگر از باب مثال نفر اول 199 هزار تومان بپردازد تکليف شرعي خود را به جا نياورده است.

تمام ما يملک انسان اعم از ثروت، توش و توان، فهم، هوش، دانش و جز آن همه و همه از ناحيه خداي تبارک و تعالي است؛ چنان که آيه شريفه نيز بر همين معنا تأکيد مي کند: «ما أصابک من حسنة فمن الله؛ هر نيکي که به تو رسد از سوي خداست».

آيت الله العظمي شيرازي تأکيد کردند: تمام ما يملک انسان اعم از ثروت، توش و توان، فهم، هوش، دانش و جز آن همه و همه از ناحيه خداي تبارک و تعالي است؛ چنان که آيه شريفه نيز بر همين معنا تأکيد مي کند: «مَّا أَصَابَکَ مِنْ حَسَنَةٍ فَمِنَ اللّهِ؛(2) هر نيکي که به تو رسد از سوي خداست».

بر اين اساس کسي که خداي متعال بهره کم تري به او عنايت کرده است، به چيزي که در راه خدا مي دهد به چشم خواري نگاه نکند. هم چنين کسي که خدا بهره بيشتري به او عنايت فرموده است نبايد افزون طلبي و حرص پيشه کند و نيز نبايد خود را با کسي مقايسه کند که بهره کم تري دارد؛ يعني هم چنان که خداي متعال قسمت او را افزون ساخته، بايد بيش از افراد ديگر از مال خود انفاق کند و در اين زمينه خود را با تهي دستان و افراد متوسط مقايسه نکند.

ايشان به جمع حاضر که زائران حرم مطهر حضرت ثامن الحجج بودند سفارش کردند: در اين فرصت معنوي از خدا بخواهيد به شما توفيق دهد وظايف و تکاليف خود را در همه زمينه ها به نحو احسن ادا کنيد و بکوشيد متناسب با آنچه خدا روزي تان فرموده است در راه او انفاق کنيد.

گفتني است در اين ديدار حجت الاسلام والمسلمين سيد حسين شيرازي نيز درباره موانع استجابت دعا بياناتي ايراد داشت.

وي بد زباني، نداشتن تقواي قلبي، و نيت غير صالح را از موانع استجابت دعا توصيف نمود و پاکي روح و جوارح، سلامت قلب و نيت شايسته را لازمه استجابت دعاها دانست.

 

 

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

1) مستدرک الوسائل، ج7، ص155 (1ـ باب تاکد استحبابها مع کثرة المال، حديث 11).

2) نساء (4)، آيه79.