LOGIN
بیانات
shirazi.ir
"آیت الله العظمی شیرازی در دیدار با مسئولان هیئات حسینی کربلا:"
هیئت ها وموکب های حسینی باید با شبکه های ماهواره ای، فرهنگ اهل بیت علیهم السلام را منتشر کنند
کد 3677
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 16 بهمن 1393 - 15 ربيع الثاني 1436
 
روز شنبه، دهم ربیع الثانی 1436ه.ق (11/11/1393) صدها تن از مسئولان و اعضای هیئات حسینی از کربلای معلی، با حضور در بیت حضرت آیت الله العظمی سید صادق حسینی شیرازی مدظله العالی در شهر مقدس قم، با معظم له دیدار و به بیانات گهر بار مرجعیت جلیل القدر شیعه گوش فرا دادند.

حضرت آیت الله العظمی شیرازی مدظله در ابتدای این دیدار فرمودند: امروز سالروز شهادت کریمه ی اهل بیت علیهم السلام، حضرت فاطمه ی معصومه سلام الله علیها است. این مناسبت جانسوز را به همه ی مؤمنان در سراسر جهان تسلیت و تعزیت گفته، و تعجیل در ظهور مولا و سرورمان حضرت بقیت الله الأعظم، آقا امام زمان را از خدای منان مسئلت دارم تا انتقام تمام مظلومان جهان، به ویژه پدران و اجداد مظلوم خود را از ستمکاران بستانند.

ایشان سپس بر نیاز مبرم فعلی و ضرورت فوق العاده ی مقطعی و عمومی جهت شناساندن سیره و فرهنگ، منش و روش اسلامِ تبلور یافته در اسلام چهارده معصوم علیهم السلام از رهگذر رسانه های نوین به جهانیان تأکید نموده و فرمودند: همه ی مؤمنان، به ویژه صاحبان هیئت ها و موکب های حسینی باید در این راه فعالیت کرده، صدها و صدها شبکه ی ماهواره ای تأسیس نمایند و از این رهگذر فرهنگ خاندان عصمت و طهارت علیهم السلام را به زبان های گوناگون و در سطحی بالا در جهان نشر دهند و جامعه ی بشری را با اسلام حقیقی آشنا کنند؛ اسلامی که از سوی صاحبان خرد و منطق پذیرفته باشد و اسلام جعلیِ برخی مدعیان مسلمانی ـ که بدترین جنایات و کشتار جمعی و نیز لگدکوب کردن حقوق و آزادی های مشروع مردم را نادیده گرفته و به نام اسلام چنین ستم هایی را روا داشتند ـ بازشناخته شود.

مرجع عالیقدر در ادامه افزودند: هیئت ها و موکب های حسینی در عراق و در جاهای دیگر محورهای اساسی برای گرد آوردن مردان و زنان با ایمان و هدایت غیر مؤمنان به سوی چهارچوب اهل بیت علیهم السلام یعنی همان چارچوب قرآن که خدای متعال برای بندگان خود خواسته است می باشد. از این رو موکب های حسینی باید بیش از پیش و در سطح گستره ی این کره خاکی در نشر فرهنگ اهل بیت علیهم السلام کوشا و فعال باشند.

ایشان تأکید نمودند: فرهنگ اهل بیت علیهم السلام قطعاً همان فرهنگ قرآن کریم است. و رسول خدا صلی الله علیه وآله درباره ی همسنگی قرآن کریم و اهل بیت علیهم السلام انگشتان سبابه ی دو دست خود را کنار یکدیگر گذاشته و فرمودند: «لن یفترقا؛ هرگز از یکدیگر جدا نخواهند شد».

بنابراین، قرآن و عترت به هیچ وجه از یکدیگر جدا نشده و نخواهند شد و فرهنگ این خاندان پاک در زمینه ی عقاید، احکام شرعی، اخلاق و آداب اسلامی همان فرهنگ جامع و پیراسته ی اصیل است که باید بیشتر از گذشته در جهان گسترش یابد.

مرجع عالیقدر در ادامه ی سخنان خود از تاریخ درخشان عراق سخن به میان آوردند، و فرمودند: حدود یکصد سال قبل و در همین ماه ربیع الثانی بود که پیشوای دینی، آیت الله العظمی شیخ محمد تقی شیرازی قدس سره با صدور فتوای مهم خود بذر پر برکت و پر ثمر بیرون راندن استعمارگران و اشغالگران انگلیسی از عراق و از هر جای دیگر را افشاندند، چراکه استعمار پیر در آن روزگار بر آن بود که با تقلب و به نام انتخابات چنگال خونین خود را بر عراق فرو برد و بر مردم مسلمان حکومت کند، لذا میرزای شیرازی حاج شیخ محمد تقی قدس سره فتوا دادند که بر مسلمان جایز نیست که غیر مسلمانی را برای حکومت انتخاب کند. هدف استعمار پیر از برگزاری انتخابات در عراقِ آن روز تقلب و ارائه ی نمایی از دمکراسی و البته زمینه سازی برای حکومت آشکار خود بر عراق بود، اما با فتوای سرنوشت ساز میرزای شیرازی، به عقب نشینی مجبور شده و به هر چه امید بسته بودند که با اشغال عراق به طور مستقیم به دست آورند را بر باد رفته دیدند.

ایشان در بخشی دیگر از سخنان خود فرمودند: عراق از دیرباز شاهد مصیبت ها و نابسامانی هایی بوده است که همچنان این وضعیت ادامه دارد، اما ـ ان شاء الله ـ و به برکت امیرمؤمنان حضرت علی و امام حسین و دیگر امامان معصوم علیهم السلام به ویژه حضرت ولی الله الأعظم آقا امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف به پایان خود نزدیک شده است و ستم هایی که بر ملتِ ستمدیده، صبور و مقاوم عراق روا داشته می شود آخرین مراحل خود را طی می کند و به خواست خدای متعال، عراق و دیگر سرزمین های اسلامی شاهد آزادی آسمانی اسلام خواهند بود و آن را در آغوش خواهند کشید؛ همانی که در هر جایی به صورت صحیح و کاملِ آن چهره نموده، همگان از خیرات آن بهره مند شده اند و اخلاق نیکو بر جامعه حکم فرما شده است، چنان که در روزگار رسول خدا صلی الله علیه وآله و دوران حکومت ایشان در مدینه ی منوره و نیز در زمان حکومت امیرمؤمنان حضرت علی علیه السلام بر جهان اسلام که از کوفه آن را مدیریت می کردند همین گونه شد.

معظم له در ادامه فرمودند: در حدیث شریف به این مضمون آمده است که «اگر مردم از سفارش رسول خدا صلی الله علیه وآله درباره ی جانشین بلا فصل خود امیرمؤمنان حضرت علی علیه السلام آگاهی داشته و پیروی می کردند، هر آینه مردم از برکات آسمان و زمین برخوردار شده و رزق و روزی آنان چنان فراوان می شد که از بالای سر و از زیر پا و پیش رو بهره مند می گشتند»، آن گاه ایشان در بیان مراد از مردم در این حدیث شریف فرمودند: معلوم باشد که مراد از مردم در این روایت همه ی مردم جهان بوده و نه مثلاً فقط شیعیان یا مسلمانان.

امیرمؤمنان علیه السلام حدود سی سال پس از رسول اکرم صلی الله علیه وآله زندگی کردند و اگر در تمام آن دوران منافقان، حضرت را خانه نشین نکرده و ایشان حاکم مطلق می بودند، بی تردید خیر و برکت همه ی آن زمان تا به امروز و تا روز قیامت جهان را فرا می گرفت، ولی خدای متعال توسط رسولِ خود، راه صحیح را با تعیین امیرمؤمنان نشان داده و انسان ها را مجبور بر قبولی حق ننموده تا آنان را بیازماید و در نتیجه، فرمان بردار حقیقی از متظاهران به فرمان برداری، اما در واقع مخالفان خدا و رسولش از یکدیگر بازشناخته شوند.

مرجع عالیقدر خطاب به جوانان فرمودند: من به جوانان عراق، جوانان شیعی و جوانان مسلمان و همه ی جوانان جهان توصیه می کنم که تاریخ مهم عراق، یعنی تاریخ اهل بیت علیهم السلام در عراق و نیز تاریخ علمای اسلام در عراق را بخوانند تا [با الگوگیری و عمل به محتوا و آموزه های آن] بیش از پیش از خیر برخوردار شوند و نسل جوان سبب هدایت دیگران شود.

ایشان در ادامه فرمودند: در این جا داستانی را برایتان نقل می کنم که از دید و نگاه عامه ی مردم پنهان مانده، اما ثبت و ضبط و چندین بار چاپ شده است و آن، داستان مرحوم علامه سید مهدی بحرالعلوم است و به دو قرن پیش از این بر می گردد. شما جوانان را به خواندن این قبیل داستان ها توصیه می کنم. این داستان مفصّل، مهم، مفید و علمی است که علامه ی بزرگ صاحب کتاب مفتاح الکرامه (که کتابی فقهی و گسترده دامن است و علما جایگاه و ارزش علمی آن را نیک می دانند) و نیز دیگر علما این داستان را نقل کرده اند.

در این باره نقل کرده اند که علامه سید مهدی بحرالعلوم از نجف اشرف و از مسیر آبی روانه ی کربلای معلی شد. در میانه ی راه به شهر «کفل» که گفته می شود شهر پیامبر خدا حضرت ذوالکفل بوده رسیدند. در آن شهر هزاران تن از یهودیان حضور داشتند. علامه بحرالعلوم با علمای یهود آنجا دیدار کرده و به تفصیل درباره ی اسلام و یهودیت با آن ها به مناقشه و گفتگو پرداختند و در نتیجه ی این مناقشه ی طولانی جمعی از علمای یهود مسلمان شدند و مذهب اهل بیت علیهم السلام را برگزیدند. این مطلب در کتابی خاص تدوین و ثبت شده است.

داستانی دیگر برایتان نقل می کنم که حدود یکصد سال قبل در شهر حله که یکی از شهرهای معروف عراق است رخ داد که درباره ی یکی از علمای آن شهر، یعنی سید مهدی قزوینی رضوان الله علیه است. در تاریخ ثبت شده است که وی با علما و اندیشمندان، جوانان و نوجوانان، زنان و مردان و دیگر اقشار گوناگون مردم که با اهل بیت علیهم السلام بیگانه و از مسیر آنان منحرف بودند درباره ی عقاید و فرهنگ اهل بیت علیهم السلام گفتگو و مناقشه کرده و در نهایت هزاران تن به مذهب اهل بیت علیهم السلام یعنی تشیع گرویدند.

در تاریخ آمده است: وقتی سید مهدی قزوینی از دنیا رفت، یکصد هزار تن به دست او شیعه شده بودند. این رخداد بزرگ در روزگارانی چهره نمود که از رسانه های شنیداری و دیداری، شبکه های ماهواره ای و آزادی های موجود در بخش های وسیعی از جهان امروز خبری نبود.

مرجع عالیقدر در ادامه فرمودند: فرهنگ اهل بیت علیهم السلام فرهنگ نور و نورانیت، اخلاق و فضیلت است و از آنچه با عقل سازگاری ندارد پیراسته است و کلمه ای باطل در آن یافت نمی شود، با این حال چرا جهان از این فرهنگ محروم است؟ و مسئولیت این محرومیت بر عهده ی کیست؟ در پاسخ به این پرسش ها می گویم: هر انسان در عراق و در کشورهای اسلامی و غیر اسلامی در حدّ توان خود در این زمینه مسئولیت دارد. هیئت ها و موکب های حسینی از محورهای نشر این فرهنگ در عصر حاضر در جهان بوده و می باشند. چنان که می دانید و شنیده و خوانده اید، علی رغم وجود ضعف و کاستی در نشر فرهنگ اهل بیت علیهم السلام در جهان، اما هزاران تن از فرهیختگانِ جهان اسلام و کشورهای غیر اسلامی به اسلام گرویده و به مذهب اهل بیت علیهم السلام مفتخر شده اند.

تحقق این امر به گسترش، محوریت و تنوع بخشیدن به فعالیت در این زمینه و ارائه ی فرهنگ پاک و پیراسته ی اهل بیت علیهم السلام از طریق رسانه های نوین، به ویژه شبکه های ماهواره ای است، به گونه ای که به همگان برسد و البته باید برای تمام سطوح و قشرهای اجتماعی از فرهیختگان تا توده های مردم باشد.

مرجع عالیقدر افزودند: اگر فرهنگ اهل بیت علیهم السلام به خرد و کلان، دانشمند و غیر دانشمند، مسیحی و غیر مسیحی و حتی علمای یهود رسانده شود، آن را فرهنگی عقلانی و خردورز یافته، در برابر اسلام سر تعظیم فرود آورده، مسلمان خواهند شد. شایان توجه این که بسیاری از علمای یهود پس از مسلمان شدن، کتاب هایی در تأیید اسلام نگاشته، طی آن از گذشته خود بیزاری جستند. علمای مسیحی و زرتشتی و جز آنان نیز همین گونه عمل کرده که آمارشان به هزاران تن می رسد. تاریخ نیز از این موضوع غافل نبوده، نام و نوشته های آنان را ثبت و ضبط کرده است.

حضرت آیت الله العظمی شیرازی مدظله العالی افزودند: این سیل انسانی که در سال های اخیر در زیارت اربعین امام حسین علیه السلام به ویژه حرکت سیل آسای زائران با پای پیاده به سوی کربلای معلی اگر به جهانیان عرضه و تفسیری بایسته و شایسته از آن ارائه شود و جهانیان خود شاهد این حرکت باشند و این نوع از فداکاری در زیارت را ببینند، غالب مردم تحت تأثیر آن قرار خواهند گرفت، زیرا آنان از عقل و وجدان برخوردارند و افراد معاند که حق را می بینند، ولی همچنان عناد و لجاجت می ورزند بسیار اندکند. قرآن کریم درباره ی اینان می فرماید: «وَجَحَدُوا بِهَا وَاسْتَیْقَنَتْهَا أَنفُسُهُمْ؛ و آن را انکار کردند، در حالی که در دل به آن یقین داشتند»(نمل/14).

به یک سخن، فرهنگ اهل بیت علیهم السلام فرهنگ اخلاق، فداکاری و پاکیزگی در اعتقادات و احکام و پیراستگی در تاریخ است. به راستی چرا جامعه ی بشری باید از این فرهنگ محروم باشد؟

مسئولیت هیئت ها و موکب های حسینی در این زمینه مسئولیتی ویژه و متمایز است و این تشکل های حسینی به طور خاصی در اشاعه و گستراندن این فرهنگ در داخل عراق در سطح مدارس، دانشگاه ها، عشایر ارجمند، در سطح عمومی و نیز در خارج از عراق آن هم با مرکزیت و از طریق عراق، سرزمین اهل بیت، سرزمین امیرمؤمنان و ائمه ی اطهار علیهم السلام توانمند هستند.

معظم له در بخش دیگری از بیانات ارزشمندشان، از فداکاری ملت عزتمند عراق سخن به میان آورده و فرمودند: امروزه عراق برای نشر و معرفی فرهنگ اهل بیت علیهم السلام به دنیا، باید خاستگاهی برای تمام جهان باشد، البته با همان شوری که در گسترش آن در عراق دارد؛ فداکاری و شوری که ملت ستمدیده ی عراق از خود نشان داده و همچنان نشان می دهد، مانند فداکاری مدافعان از حریم اهل بیت علیهم السلام در عرصه های گوناگون در عراق و فداکاری مدافعان از حریم مسلمانان و سرزمین مسلمانان که از گستره ی اسلامی دفاع کرده، در مقابل طاغوتان و ستمکارانی که به خرد و کلان، زن و مرد و پیر و جوان رحم نکرده و هزاران ستم را که در فرهنگ اهل بیت علیهم السلام و در تاریخ پیروان واقعی اهل بیت علیهم السلام حتی یک مورد آن در کل تاریخ دیده نمی شود، در حق مردم روا می دارند، ایستاده اند.

امروزه دنیا نیازمند فرهنگ اهل بیت علیهم السلام است و هیئت ها و موکب های حسینی باید از رهگذر شبکه های ماهواره ای این فرهنگ را منتشر کنند و برای این کار از همین امروز دست به کار شده، فعالیت گسترده ی خود را آغاز کنند.

معظم له با یادآوری وجود دو حکومت بی مانند در طول تاریخ فرمودند: شما به ویژه جوانان عزیز تاریخ را بخوانید و در آن کندوکاو کنید، قطعاً همانند دوران حکومت حدود ده ساله ی حضرت رسول اکرم صلی الله علیه وآله در مدینه ی منوره و نیز حکومت حدود پنج ساله امیرمؤمنان حضرت علی علیه السلام در کوفه ی عراق در هیچ جای دنیا و در طول تاریخ، حتی در کشورهای غیر اسلامی که شعار آزادی و رفاه را سر می دهند و خود ادعا دارند که البته از آزادی و رفاه نسبی برخوردارند نخواهید یافت.

آری، همانندی برای تاریخ رسول خدا صلی الله علیه وآله و امیرمؤمنان حضرت علی علیه السلام را نمی توان یافت، اما متأسفانه دنیا و جامعه ی بشری و متأسفانه حتی جوانان ما از چنین مطلبی بی خبرند.

در تمام گستره ی اسلامی در روزگار حکومت امیرمؤمنان علیه السلام علی رغم مشکلاتی که حضرتشان با آن رو به رو بودند، ولی تاریخ حتی یک مورد مستمند و گرسنه ای را گزارش نکرده است.

ایشان افزودند: در تاریخ ذکر شده است که ابوذر یکی از اصحاب خوب و باوفای رسول خدا صلی الله علیه وآله در دوران حکومت غیر از امیرمؤمنان علیه السلام از گرسنگی جان سپرد، ولی حتی یک مورد مشابه آن در دوران حکومت و خلافت امیرمؤمنان ثبت نشده است، چراکه امیرمؤمنان حضرت علی بن ابی طالب علیهما السلام چیزی برای خود نمی اندوخت. با مطالعه تاریخ در می یابید دیگر حاکمانی که به نام رسول خدا صلی الله علیه وآله و جانشینی او حکومت کردند پس از مرگشان ثروت فراوانی از خود بر جای گذاشتند. یکی از اینان ارثیه ای به مقدار یکصد هزار دینار طلا برای همسر خود بر جای نهاد که سیصد دینار آن با یک کیلوگرم طلا برابر بود.

در مقابل، خلیفه ی بر حق رسول خدا صلی الله علیه وآله یعنی امیرمؤمنان حضرت علی بن ابی طالب علیهما السلام وقتی شهید شدند، بسیار بدهکار بودند و به گواهی تاریخ نه طلایی و نه نقره ای از خود بر جای ننهادند و امام حسن مجتبی علیه السلام طی مدتی طولانی و با تحمل سختی و رنج آن بدهی ها را ادا کردند.

هیچ می دانیم که آن حضرت چرا بدهکار شده بودند؟ حقیقت این است که ایشان برای خود یا خانه و خانواده ی خویش بدهکار نشدند، بلکه آن حضرت قرض می کردند تا زندگی مسلمانان، بینوایان و مستمندان را بهبود بخشند و از همین رو فرمودند: «ولعل بالحجاز أو الیمامة من لا طمع له فی القرص ولا عهد له بالشبع؛ و شاید که در حجاز یا یمامه فردی باشد که امیدی به یافتن قرص نانی نداشته و یا غذای سیر کننده ای به دست نیاورد»(ارشاد القلوب، ص 214).

با داشتن تاریخی این چنین درخشان، چرا باید بشریت و دنیا از شناخت و داشتن چنین تاریخی محروم بماند؟ معرفی این قطعه ی نورانی، روشن و درخشان از تاریخ به جهان، مسئولیت همگان است و هیئت ها و موکب های حسینی در این زمینه مسئولیتی فراتر و سنگین تر و البته برجسته تر دارند.

مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی حاج سید صادق حسینی شیرازی مدظله العالی در خاتمه فرمودند: بنابر آنچه بیان شد، به همگان، به ویژه به جوانان سفارش می کنم از همین حالا در این فکر باشند و به رسول خدا صلی الله علیه وآله و اهل بیت حضرت اقتدا نموده و از صفر همچنان که آن بزرگواران از صفر شروع کردند شروع نموده و از همین نقطه آغاز کنند. بدانید و نیک می دانید که امروز هزاران شبکه ی ماهواره ای در جهان وجود دارند که غالب آنها گمراهی، فساد اخلاقی و هر نادرستی را ترویج می کنند، لذا و با توجه به شرایط موجود، هیئت ها و موکب های حسینی به صدها و صد شبکه ی ماهواره ای نیاز دارند تا از رهگذر آن، اندیشه ی قرآن کریم، اندیشه و فرهنگ رسول خدا و امیرمؤمنان حضرت علی علیه السلام، اندیشه ی امام حسین علیه السلام و اندیشه ی اهل بیت علیهم السلام، سخنان، علوم و آموزه های حیات بخش و انسان ساز آنان را به جهانیان برسانند، ان شاء الله تعالی.

وصلی الله علی محمد وآله الطاهرین
 
شایان ذکر است، مجموعه ای از شبکه های ماهواره ای شیعه همزمان، به طور زنده و مستقیم به زبان های فارسی، عربی و انگلیسی بیانات ارزشمند و مهم مرجعیت عظیم الشأن شیعه را تحت پوشش قرار دادند که بدین شرح می باشد:
 
ـ شبکه جهانی مرجعیت 1، 2، 3، 4؛ 

ـ شبکه جهانی امام حسین 1، 2، 3؛ 

ـ شبکه جهانی ch4teen (چهارده معصوم علیهم السلام)؛ 

ـ شبکه جهانی الأنوار؛

و دیگر شبکه ها.
 

  • نظری برای این خبر درج نشده است.