LOGIN
اخبار مراکز
alshirazi.org
دیدار صدها تن از اساتید و طلاب حوزه علمیه نجف اشرف با آیت الله العظمی شیرازی دام ظله در شهر مقدس قم
کد 50105
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 17 بهمن 1403 - 6 شعبان المعظّم 1446

در روز چهارشنبه ۶ شعبان المعظم ۱۴۴۶ق (۱۷ بهمن ۱۴۰۳) صدها تن از اساتید و طلاب حوزه علمیه نجف اشرف با مرجع عالیقدر آیت الله العظمی سید صادق حسینی شیرازی دام ظله در شهر مقدس قم دیدار کردند.

میهمانان بیت مرجعیت به همت واحد امور دینی مرکز مطالعات راهبردی النجف الاشرف، از مراکز مرتبط با مرجعیت در شهر مقدس نجف طی سفری تبلیغی به کشور ایران در این مکان حضور یافتند و از بیانات مرجع عالیقدر آیت الله العظمی شیرازی دام ظله بهره مند شدند.

آیت الله العظمی شیرازی دام ظله در این دیدار مطالب خود را با تأکید بر واژه‌های «أیها الناس» و «معاشر الناس» در قرآن و احادیث آغاز کردند و توضیح دادند که این عبارات به معنای خطاب به تمام بشر است، نه فقط مسلمانان یا مؤمنان. سپس فرمودند: پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله در خطبه غدیر و حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها در خطبه خود در مسجد مدینه بارها این عبارات را به کار برده اند که نشان می دهد هدف آن ها رساندن پیام الهی به همه انسان ها بوده است.

مرجع عالیقدر با استناد به این توضیحات افزودند: در حالی که بیش از هزاروچهارصد سال از نزول قرآن و سخنان اهل بیت علیهم السلام گذشته است هنوز فرهنگ قرآن و اهل بیت علیهم السلام جهانی نشده و به همه انسان ها نرسیده است، لذا این یک وظیفه شرعی است که این دو فرهنگ به تمامی بشر برسد، که اگر چنین شود، بسیاری از آن ها حقیقت را خواهند پذیرفت.

مرجع عالیقدر شیعیان در ادامه مسئله تبلیغ دین را از نظر فقهی بررسی کرده، توضیح دادند که این کار ابتدا یک واجب کفایی بوده است، اما از آنجا که تاکنون به اندازه کافی انجام نشده و به هدف نرسیده، به واجب عینی تبدیل شده است، یعنی اکنون برعهده هر فردی است که به اندازه توان خود در رساندن فرهنگ قرآن و اهل بیت علیهم السلام به جهان تلاش کند.

آیت الله العظمی شیرازی دام ظله تأکید کردند: همان طور که انجام مناسک حج نیازمند مقدماتی مانند تهیه بلیت، هماهنگی سفر و غیره است، رساندن فرهنگ قرآن و اهل بیت علیهم السلام به جهانیان نیز نیازمند فراهم کردن مقدماتی، ازجمله تأسیس رسانه ها، چاپ کتاب ها، انتشار مقالات، فعالیت در فضای مجازی و تربیت مبلغان است و بدون این مقدمات، تحقق هدف ممکن نخواهد بود.

ایشان در ادامه با اشاره به حدیثی از امام رضا علیه السلام که می فرمایند: «رَحِمَ اللّهُ عَبْداً اَحْيا اَمْرَنا ... يَتَعَلَّمُ عُلومَنا وَيُعَلِّمُهَا النّاسَ، فَاِنَّ النّاسَ لَوْ عَلِموا مَحاسِنَ كَلامِنا لاَتَّبَعونا؛ رحمت خدا بر بنده اى كه امر ما را زنده كند ... دانش هاى ما را فرا گيرد و به مردم بياموزد، که اگر مردم زيبايى هاى سخنان ما را مى دانستند، از ما پيروى مى كردند» علوم اهل بیت علیهم السلام را به سه دسته عقاید، احکام و اخلاق دسته بندی کردند و چنین نتیجه گرفتند که مسئولیت رساندن پیام اهل بیت علیهم السلام به جهانیان بر دوش همه است و هر فرد به اندازه توان خود، باید در این مسیر گام بردارد. تنها از این طریق است که می توان دستور قرآن و سخنان پیامبر صلی الله علیه وآله و اهل بیت علیهم السلام را در سطح جهانی محقق کرد و انسان ها را با حقیقت دین آشنا ساخت.

  • نظری برای این خبر درج نشده است.