LOGIN
دیدارها
shirazi.ir
"حضرت آیت الله العظمی شیرازی: "
عراق سرزمینی است پاک و دارای تاریخی ریشه دار؛ با جهاد و فداکاری ها، آن را نجات دهید و پیش ببرید
کد 5082
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 07 اردیبهشت 1396 - 29 رجب الأصب 1438
 
در روز شنبه 24 ماه رجب 1438ق (1396/2/2) استاد طارق الخیگانی، وزیر سابق عمران و مسکن و وزیر سابق شهرداری ها و نماینده ی مجلس شورای عراق، با مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی حاج سید صادق حسینی شیرازی مدظله العالی در شهر مقدس قم دیدار کرد.

در این دیدار مرجع عالیقدر ضمن بیان رهنمودهایی فرمودند: زندگی همگان دارای نقش و موضع گیری هایی است. همین امر، ابوذر غفاری را به آن مقام والا رساند، و به رهبر انقلاب 1920 میلادی مردم عراق بر ضد اشغالگران انگلیسی چنان بزرگی و عظمت بخشید، و حبیب بن مظاهر را حبیب بن مظاهر کرد. اگر انسان خود را به مرحله و مقام آنان نرساند به تمام معنا فاجعه بار و تأسف انگیز است.

این امر در هر مکان ممکن است و هرکس در زمان و جایگاه خود می تواند به آن دست یابد، مشروط به این که بر یک امر عزم کند و تصمیم داشته باشد و آن این که مشکلات، او را متوقف و متزلزل نکند، بلکه باید موضع گیری ها و نقش ها برای انسان مهم باشد و اگر عزم خود را بر تلاش جزم کند به یقین موفق تر خواهد شد. چه نیکو گفته اند که انسان همانی است که آیندگان در مورد او می گویند. پس سخن مایه ی خوبی برای راویان و ناقلان آثار باشید.

معظم له افزودند: خدای متعال در قرآن کریم می فرماید: «وَکَذَلِکَ جَعَلْنَا لِکُلِّ نَبِیٍّ عَدُوًّا شَیَاطِینَ الْإِنْسِ وَالْجِنِّ؛ و بدین گونه برای هر پیامبری دشمنی از شیطان های انس و جن برگماشتیم»(انعام/112).

این فرموده ی خدای سبحان بدان معناست که خدا می خواهد انسان را هرکس که باشد و ما و شما را نیز بیازماید و بدون استثنا همگی ما تا زمانی که زنده هستیم پیوسته در آزمایش الهی قرار داریم.

حضرت آیت الله العظمی شیرازی در ادامه فرمودند: امیرمومنان حضرت علی علیه السلام در عهدنامه خود خطاب به مالک اشتر مطالبی فراوان نوشتند که یک سطر آن به تجارت و بازرگانی ارتباط دارد. آن حضرت فرمودند: «ای مالک، در کار بازرگانان و کسب و کار مردم دخالت نداشته باش فقط به نظارت بر آنان بسنده کن تا به احدی از مردم اجحاف و ستم نشود».

به منظور واضح شدن کلام آن حضرت این مطلب را بیان می کنم که در جنگ جهانی دوم دو کشور بیشترین آسیب را دیدند و نابود شدند، یکی ژاپن و دیگری یکی از کشورهای اسلامی بود. بعد از پایان یافتن جنگ، ژاپن به این آموزه امیرمؤمنان علیه السلام عمل کرد. روشن باشد که متولیان این کشور چنین مطلبی را اظهار نداشتند، اما عملاً به آن عمل کردند.

در مقابل کشور جنگ زده و ویران شده اسلامی به این آموزه بی توجهی کرد. نتیجه این شد که ژاپن با عمل به این آموزه امیرمؤمنان علیه السلام که حدود 1400 سال قبل بیان داشته بودند، صدرنشین و از کشورهای بزرگ صنعتی شد و در تجارت به مقام فعلی خود رسید که حتی جای آمریکایی ها را در کشور و در بازار تجارت خودشان تنگ کرده است. دولت آمریکا برخلاف قانون اساسی کشورش ناچار شد برای جلوگیری از سقوط اقتصادی خود، واردات کالای ژاپنی را محدود کند. در مقابل، آن کشور اسلامی خلاف سیاست اقتصادی و تجاری ژاپن را در پیش گرفت و تاکنون اقتصادی عقب مانده دارد.

مرجع عالیقدر تأکید کردند: عراق امروز به همت همه ی ملت در هر طبقه ای که هستند نیاز دارد. بدانید که عراق سرزمین پاک است و تاریخی ریشه دار در مجاهدت ها و فداکاری ها دارد و از زمان بنی امیه، بنی عباس و سایر حکومت های ستمکار تا به امروز میلیون ها قربانی داده است. در حال حاضر باید به موضوعی بسیار مهم پرداخت و آن تربیت پسران و دختران در تمام عرصه ها و جای جای عراق و رهانیدن آنان از نابسامانی هاست. این اقدام آینده ی عراق را در همه ی ابعاد، درخشان و شکوفا می کند و هرچند راهی بس دور و دراز است، اما ممکن و شدنی است.

ایشان افزودند: زیارتگاه مقدس هفت تن از حضرات معصومین علیهم السلام و قدمگاه امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف در عراق قرار دارد، اما باید به آن توجه کرد و اهتمام ورزید. مهم این است که انسان سرگرم مسائل منفی و حاشیه ای نشود که در آن صورت دیگران بدان خواهند پرداخت.

آن گاه مرجع عالیقدر از میهمان خود جویای اخبار عراق شدند و آقای الخیگانی اظهار داشت: به پاس این دیدار از شما سپاسگزارم. از رهنمودهای شما استفاده کردم و گفتارتان حسّ امیدواری را در من به وجود آورد.

این امید وجود دارد که عراق به اوضاع پیشین خود برگردد و طلایه دار منطقه شود.

آن گاه به نقش مرجعیت خاندان معزز شیرازی در عراق، به موضع گیری های مرجع راحل حضرت آیت الله العظمی حاج سید محمد حسینی شیرازی قدس سره و اثرگذاری میراث علمی و فکری آن مرحوم در عرصه های گوناگون اشاره کرد.

وی درباره ی اوضاع عراق، به ویژه اوضاع جاری به طور مفصل سخنانی گفت و از جمله یادآوری کرد: دو امر مهم وجود دارد که شرایط فعلی عراق امروز را دوام می بخشد:

1. شیعیان عراق به خودباوری نرسیده اند و فقط به اعتراض و معارضه بسنده می کنند؛

2. احزاب شیعی در پی ساختن کشور خود نبوده، بلکه به تقویت مالی ـ نظامی خود مشغولند و بی پروا می گویم که آنان عراق را تقسیم کرده اند.