LOGIN
بیانات
shirazi.ir
"مرجع عالي قدر در ديدار با زائران سعودي:"
شايسته است مؤمن واعظي دروني داشته باشد
کد 651
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 06 شهریور 1384 - 22 رجب الأصب 1426

 

جمعي از مردان و زنان سعودي مؤمن در قالب کاروان «نورالرضا» که از شهر «سيهات» عربستان سعودي به منظور زيارت اماکن مقدس، به ايران آمده اند، با مرجع عالي قدر حضرت آية الله العظمي حاج سيد صادق حسيني شيرازي ديدار کردند. معظم له ضمن استقبال گرم از آنان، فرمود: از خداي منان براي همگي‌تان قبولي اعمال و عبادات مسئلت دارم و اميدوارم زيارت‌تان از کريمه اهل بيت حضرت فاطمه معصومه سلام الله عليها و حضرت امام رضا عليه السلام مقبول درگاه احديت قرار گيرد و آن دو بزرگوار در دنيا و آخرت شفيع همگي‌مان باشند.

آن گاه فرمود: از امور بسيار مهم و درخور توجه که انسان مؤمن بايد هماره، به ويژه در اين ماه (ماه رجب که پاداش در آن دو چندان مي‌شود) به آن بينديشد اين است که واعظي دروني داشته باشد؛ امري که روايات متعددي درباره آن آمده است، از جمله سخنان امام جواد عليه السلام که مي‌فرمايد: «مؤمن، نيازمند سه چيز است: توفيقي از جانب خداي ـ عزوجل ـ، واعظي دروني و نصيحت پذيري».(1)

معظم له افزود: هنگامي که انسان مؤمن آهنگِ کاري مي‌کند، بايد با خود بينديشد: آيا اين کار مورد رضايت خداست؟ آيا به نفع انسان است؟ در مورد سخن گفتن نيز بايد همين مقوله را لحاظ دارد و البته از ديگران انتظار پنددهي و موعظه نداشته باشد، بلکه عقل خود را واعظ خويش گرداند و از آن پند پذيرد.

آن گاه به بيتي منسوب به اميرالمؤمنين عليه السلام استشهاد کرد که مي‌فرمايد:

 

 

دواؤک فيک وما تشعر ***وداؤک منک وما تنظر(2)

 

 

دارويت در درون توست، اما درک نمي‌کني، و دردت از وجودت [برآمده] است، ولي [ديده بصيرت نداري و] نمي‌بيني.

آية الله العظمي شيرازي در ادامه فرمود: خداي متعال انسان را از موهبت عقل برخوردار کرده است. لذا اگر انسان از عقل هدايت‌گر راهنمايي بخواهد، خوبي هايش فزوني گرفته، لغزش ها و گناهانش کاستي يافته، تمايلات نفساني اش به سستي گراييده و در نتيجه از فريبايي هاي دنيا و دوستان بدسگال در امان خواهد بود و همين، واعظ دروني است. در مقابل اگر انسان عقل پنددهنده را به ياري نخواهد، بايد بداند که شيطان در کمين او نشسته، با همکاري نفس اَمّاره، فريبايي هاي دنيا و دوستان بدسگال ـ خداي ناکرده ـ او را به دام تباهي ها مي‌اندازد.

ايشان تأکيد فرمود: تاريخ، بسياري از گناه‌کاران و سرکشان را به ما معرفي کرده است، اما همين افراد زماني که به عقل هدايت‌گر خويش بازگشته، پندهاي او را به گوش جان خريده و دست از گذشته تيره خود شستند، در شمار پرهيزگاران درآمدند و توانستند منشأ خيرات فراواني شوند و شماري از آنان نيز در صف اصحاب امامان معصوم عليهم السلام قرار گرفتند. بنابراين دروازه توفيق پيش روي همگان باز است و سزاوار است مردان و زنان مؤمن به اين دروازه پناه ببرند تا از خير و سعادت برخوردار شوند.

معظم له در پايان فرمود: شما زائران اهل بيت عليهم السلام اين پاکان را وسيله توسل خود به خدا قرار داده، از حضرتش بخواهيد تا توفيق روزافزون عمل به آنچه بيان شد را عنايت فرمايد، زيرا با بودن واعظ دروني، انسان دروازه اي از تمام خوبي ها پيش روي خود گشوده خواهد يافت و درهاي معاصي و شر بر رويش بسته خواهد شد.

آن گاه حجة الاسلام والمسلمين سيد حسين شيرازي (فرزند مرجع عالي قدر) در جمع کاروانيان سخناني ايراد کرده، موضوع هايي چون: استغفار، مقام ارجمند پيامبر اکرم صلي الله عليه وآله وسلم و خاندان رسالت عليهم السلام و منزلت والاي زائران آن بزرگان پرداخت و در اين زمينه ها رهنمودهايي ارائه داد.

ايشان، با استناد به بخش هايي از زيارت جامعه کبيره و نيز يکي از زيارت هاي امام حسين

عليه السلام، بخشندگي و کرم اين خاندان را بي نهايت و آنان را واسطه هاي فيض و رحمت خداوند خواند و گفت: اين خاندان دوست دارند نيازهاي مردم را بشنوند و خواسته هاي شان را برآورده سازند.

در پايان براي زائران سعودي قبولي زيارت و اعمال مسئلت کرد و يادآوري کرد: هر بار که به زيارت قبور خاندان رسالت مي‌رويد بر ارجمندي و رفعت تان افزوده مي‌شود.

 

 

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

 

 

1. مستدرک الوسائل، ج 8، ص 329، باب 11، حديث 1.

2. ديوان امام علي عليه السلام.