LOGIN
بیانات
shirazi.ir
"مرجع عالي قدر در ديدار با بانوان استان يزد:"
بکوشيد برکات وتوفيقات ماه مبارک رمضان را حفظ کنيد واستمرار بخشيد
کد 1127
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 08 آبان 1385 - 7 شوال المكرّم 1427

 

در ادامه سلسله ديدارهاي سالانه بانوان استان يزد با آيت الله العظمي سيد صادق شيرازي، جمعه شب گذشته (5/8/85ش) جمع کثيري از بانوان يزدي در شهر مقدس قم حضور يافتند وبا معظم له ديدار نمودند.

ايشان در ابتدا فرمودند: در روايت آمده است که رسول خدا صلي الله عليه وآله فرمودند: «دَخَلَتِ امْرَأَةٌ النَّارَ في هِرَّّةٍ رَبَطَتْها فَلَمْ تُطْعِمْها وَلَمْ تَدَعْها تَأْکُلُ مِنْ خِشاشِ الْأَرْضِ؛(1) زني به واسطه آن که گربه اي را بست وبه او غذا نداد ونگذاشت از حشرات زمين بخورد اهل دوزخ شد».

از سوي ديگر در روايت نبوي ديگري آمده است: زني در بيابان راه مي رفت. تشنگي به او فشار آورد ودرون چاهي شد وآب نوشيد. وقتي بيرون آمد سگي را ديد که از فرط تشنگي در آستانه مرگ است وخاک هاي زمين را مي خورد. با خود گفت، اين سگ نيز مثل من از تشنگي به ستوه آمده، درون چاه شد وکفش خود را پر از آب کرد وبه دندان گرفت. سپس بيرون آمد وآن سگ را سيراب نمود. خداي متعال به واسطه اين عمل نيک گناهان وي را بخشيد.

ايشان در ادامه اظهار داشتند: در روايات آمده است که گاه شخصي بر اثر ظلم، مهارش به دست شيطان مي افتد وشيطان او را به دوزخ مي کشاند. به عبارت ديگر اين ظلم باعث مي شود به گناهان ديگري نيز آلوده شود واهل جهنم گردد. چنين کسي مانند شخصي است که خود را در لبه پرتگاهي قرار دهد که راه بازگشت وگريزي نداشته باشد وهلاک شود. چنين کسي قبل از رفتن به لبه پرتگاه اين اختيار را دارد که به آن جا برود، يا نرود. ولي هنگامي که بر پرتگاه خطرناک قرار گرفت ديگر اختيار بازگشت از او سلب وناچار هلاک مي شود.

آيت الله العظمي شيرازي خاطرنشان کردند: کارهاي خوب ونيز کارهاي بد مثل حلقه هاي به هم متصل هستند. کار نيک باعث مي شود انسان نسبت به کارهاي نيکِ ديگر توفيق يابد؛ کارهاي بد نيز از انسان سلب توفيق مي کند وموجب درافتادن به گناهان ديگر مي شود. در دو مثال يادشده نجات آن حيوان موجب شد تا زن توفيق انجام کارهاي نيک ديگر را بيابد وسرانجام عاقبت به خير شود وستم کردن به آن حيوان موجب آلوده شدن آن زن به گناه وغفلت وستم ودر نتيجه جهنمي شدن وي گرديد. همچنان که طاعت، طاعت مي آورد وگناه نيز موجب سلب توفيق مي شود.

ايشان در توصيه هايي به بانوان فرمودند: اکنون که ماه مبارک رمضان وفرصت معنوي ومبارک آن سپري شده است تلاش کنيد، دستاوردهاي خود را در اين ماه حفظ کنيد. اگر در اين ماه همگي کم وبيش دعا، نماز، زيارت، طاعت، سوگواري، اطعام، شب زنده داري در شب هاي قدر، وخدمات ديگري را انجام داده ايد بکوشيد اين توفيقات استمرار يابد وخداي ناکرده بر اثر يک ستم تباه نشود. وقتي ستم کردن به يک گربه اين قدر خدا را به خشم مي آورد، روشن است که ظلم به دوستان، همسايگان وخويشان چقدر موجب ناخرسندي خدا مي شود. مبادا غفلت کنيد ومهار خود را با يک گناه يا تعدي يا ستم به شيطان دهيد. بلکه تصميم بگيريد مانند آن زن نيکوکار از هر فرصتي براي طاعت الهي استفاده نماييد.

در اين ديدار، حجت الاسلام والمسلمين سيد جعفر شيرازي نيز بياناتي ايراد داشت وگفت: حدود هشتاد سال پيش در هشتم شوال وهابيان بر مدينه تسلط يافتند وبارگاه ملکوتي خاندان رسالت را ويران کردند.

وي خاطرنشان کرد: پيامبر صلي الله عليه وآله آشکارا به ما توصيه فرموده اند به قرآن واهل بيت عليهم السلام «تمسک» جوييم وبه دامانشان چنگ زنيم.

او در بخش ديگري از سخنانش درباره ائمه مدفون در بقيع سخن گفت واظهار داشت: نخستين امام مدفون در بقيع امام حسن محتبي عليه السلام است که کريم اهل بيت مي باشد. يکي از مصاديق تمسک به امام حسن مجتبي عليه السلام اين است که فقط به تجليل از ايشان وسوگواري براي آن حضرت بسنده نکنيم وصفت کرامت را در خود تجلي بخشيم وبدين وسيله به سيره آن حضرت عمل کنيم. شايسته است که انسان علاوه بر حقوق واجب مالي، از آنچه خدا روزي او کرده است به نيازمندان بدهد وآنان را در اموال خود شريک کند. در روايات آمده است: کسي که سير بخوابد وهمسايه اش گرسنه باشد از ما نيست.

حجت الاسلام والمسلمين شيرازي افزود: امام سجاد دومين امام مدفون در بقيع است که سکان هدايت جامعه اسلامي را در جو اختناق آن روز به عهده گرفت ودعاهاي ايشان منبع معارف اسلامي است. دو امام ديگر امام باقر وامام صادق عليهماالسلام مي باشند که از فرصت تاريخيِ روزگار خود ـ که در آن بني اميه وبني عباس مشغول نبرد ودرگيري بودند ـ استفاده نمودند واحکام اسلامي را گسترش دادند. از سوي ديگر، مابقي امامان ما فرصت چنداني براي نشر علوم پيدا نکردند. همچنين اولي ودومي نخستين کساني بودند که تدوين، کتابت ونقل احاديث نبوي را ممنوع کردند. در اين ميان عمده احاديثي که به دست ما رسيده است مربوط به امام باقر وامام صادق عليهماالسلام مي باشد.

وي در پايان تصريح کرد: ما وظيفه داريم علاوه بر تلاش در جهت بازسازي قبور امامان بقيع، تعاليم و اوامر آنان را در زندگي اجرا نماييم وپيرو عملي آنان باشيم تا در دنيا وآخرت سعادتمند شويم.

 

 

ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

 

 

1. مستدرک الوسائل، ج8، ص303 (44ـ باب عدم جواز قتل الهرّة و...، حديث4).

 

 

 

 

 

  • نظری برای این خبر درج نشده است.