LOGIN
بیانات
shirazi.ir
"مرجع عالي قدر آيت الله العظمي شيرازي دام ظله:"
اخلاق خوب بيش از ساير اعمال و عبادات موجب تقرب انسان به خدا مي گردد
کد 2086
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 14 مرداد 1388 - 13 شعبان المعظّم 1430

 
مرجع عالي قدر حضرت آيت الله العظمي حاج سيد صادق حسيني شيرازي دام ظله در روز جمعه هشتم ماه شعبان 1430 هجري قمري جمعي از زائران اهل عربستان را در شهر مقدس قم و در بيت معظم له به حضور پذيرفتند و ضمن خوشامدگويي و تکريم آنان، در سخناني هدايتگرانه و ارشادي خطاب به آنان فرمودند:

بسياري از امور موجب تقرب انسان به خداي سبحان مي شوند؛ اموري چون: نماز خواندن، روزه گرفتن، حج به جاي آوردن، خمس و زکات دادن، صله رحم و به ديدار خويشاوندان رفتن، نيکي کردن به والدين، ورع و رويگرداني از گناهان و بسياري امور ديگر. تمامي اين کارها موجب مي شوند که انسان به خداي سبحان تقرب بجويد و با تفاوت در مراتب و درجات، به خداي متعال نزديک گردد؛ اما آنچه بيش از ساير امور موجب مي شود که انسان بيشتر به خدا نزديک شود، خوشخويي واخلاق نيکو است. در حديثي شريف، سرور و مولايمان حضرت سيدالساجدين، زين العابدين، علي بن الحسين عليهما السلام فرمودند: «ان اقربکم إلي الله احسنکم خلقا؛(1) يعني نزديک ترين شما به خداي متعال کسي است که بيش از ديگران خوش اخلاق باشد».

ايشان در ادامه و در توضيح و تبيين بحث فرمودند: زن و مرد مؤمن هرگونه کار نيکويي را انجام مي دهند تا از اين راه بيشتر به خدا نزديک شوند، اما سهل ترينِ راه ها و مهم ترين آنها در تقرب جستن به خداي متعال، آراسته شدن به اخلاق نيکوست. بنابراين، هر زني بايستي نسبت به شوهر خود خوش اخلاق تر و خوش رفتارتر باشد، حتي اگر شوهر با وي بداخلاقي و بدرفتاري کند. همچنين هر مردي بايد با همسر خود خوشخويي و خوشرفتاري کند، حتي اگر آن همسر سرکشي کند و بدخويي نمايد. همچنين بايستي والدين با فرزندان خود، و فرزندان با والدين خود، خويشاوندان و همسايگان، استادان و دانش پژوهان، همسفران و همراهان در خوش اخلاقي و خوشخويي جديت نموده و همواره بکوشند که با يکديگر رفتاري درست داشته باشند. کساني که در مجالس غم و شادي اهل بيت صلوات الله عليهم اجمعين شرکت مي کنند، بايستي نسبت به يکديگر بر اساس اخلاق حسنه رفتار کنند. بايد تمامي مؤمنان، چه زن و چه مرد، نگذارند اين فضيلت و امتياز والا از دستشان برود و بکوشند تا رسيدن به مقام قرب الي الله تعالي را به دست آورند، که اين امتياز بيش از هر چيز ديگري، با آراسته شدن به اخلاق خوب تحقق مي يابد. واضح و آشکار است که اخلاق خوب و خوش اخلاقي تنها و تنها در برخورد خوب و چهره گشاده و شاد منحصر نمي شود، بلکه دايره اخلاق خوب بسيار وسيع تر است و به معناي رفتار نمودن با اخلاق خوب و همزيستي با اخلاق ستوده است. يعني همه رفتارها و کردارها خوب و پسنديده باشند، نه فقط چهره گشاده و روي خوش.

معظم له در توضيح بيشتر فرمودند: بي ترديد بر پايه اخلاق حسنه، تعامل و رفتار با مردم دشواري ها و مشکلاتي دارد، اما همه اين دشواري ها به مرور زمان اندک مي شوند و با کمک تصميم گيري قطعي و عزم جدّي مي توان دشواري ها و سختي ها را تحمل کرد. انسان در اين دنيا بسياري از دشواري ها را در راه خدا تحمل مي کند وسختي ها را به جان مي خرد، مانند درس خواندن، کسب درآمد و ازدواج و تهيه مسکن مناسب و درمان بيماري ها و ساير امور، که همه آنها با سختي و دشواري همراهند. بنابراين، آيا روا نيست که آدمي دشواري ها را براي رسيدن به هدفي والاتر و برتر و بزرگ تر، که همان رسيدن به مقام والاي قربِ به خداي ـ عز وجل ـ است، تحمل کند؟

آيت الله العظمي شيرازي دام ظله در ادامه تأکيد نمودند: همگان بايستي بکوشند و از اين لحظه تا واپسين دمِ زندگي و آخرين ساعت عمر تصميم جدي و عزم راسخ بگيرند که خود را با اخلاق نيکو بيارايند و با همه مردم بر پايه خوش اخلاقي معاشرت کنند، آن هم در همه حالات زندگي، يعني چه در راحتي و چه در سختي، چه در سلامتي و چه در بيماري، چه در فقر و چه در دارندگي و مالداري، چه در حضر و چه در سفر، در همه حالات بکوشند که بيش از پيش به مهم ترين و والاترين عاملِ رسيدنِ به مقام قرب الي الله تعالي دست بيابند و خود را به آفريدگار خود نزديک کنند.

يادآوري مي شود که ميهمانان محترم به سخنان حجت الاسلام والمسلمين سيد جعفر شيرازي دام عزه گوش سپردند و از مفاهيم و آموزه هاي طرح شده در اين سخنراني استفاده نمودند.

 

 
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

 
1) مجموعه ورام، ج2، ص46.

  • نظری برای این خبر درج نشده است.