LOGIN
بیانات
shirazi.ir
"مرجع عالي قدر:"
شايسته است که انسان مؤمن نيتِ خود را خالص نمايد تا از نتايج مفيد آن در دو سرا بهره مند شود
کد 2159
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 11 آبان 1388 - 14 ذوالقعدة الحرام 1430
 
 
 
 


 
 
در روز پنج شنبه دهم ماه ذي قعده سال جاري (1430ق.) مصادف با هفتم آبان ماه 1388 جمعي از مؤمنان از استان اصفهان، در شهر مقدس قم با مرجع عالي قدر حضرت آيت الله العظمي حاج سيد صادق حسيني شيرازي مدظله العالي ديدار کردند. معظم له ضمن سخنان و رهنمودهايي گرانسنگ، خطاب به ميهمانان فرمودند: نيت و قصد، نقشي مهم و اثرگذار در زندگي انسان دارد، چه اين که قرآن کريم و روايات اهل بيت عليهم السلام به اين امر تصريح دارند.



از رسول خدا صلي الله عليه وآله روايت شده است که فرمودند: «إنما الأعمال بالنيات؛(1) [قبولي يا عدم قبوليِ] اعمال، بر پايه نيت هاست».



بنابراين، انسان هرچه بگويد و هرکاري انجام دهد، پيوندي تنگاتنگ با نيت او دارد. به عنوان مثال، پاداش نماز، خمس دادن، زيارت امامان معصوم و امام زادگان ـ که درود خدا بر آنان باد ـ اطعام، منبر رفتن و موعظه کردن و ديگر اعمال، به نيت انسان بستگي دارد.



ايشان افزودند: زماني که حضرت علي بن موسي الرضا عليهما السلام در طوس بودند، مورد تعرضِ فشارهاي فراوان مأمون قرار گرفتند، از جمله اين که مأمون، حضرت رضا عليه السلام را به سرخس تبعيد و ايشان را در آن جا زنداني کرد و همان گونه که پدر ارجمندشان، حضرت امام کاظم عليه السلام در زندان هارون در بند بودند، امام رضا عليه السلام نيز در بند مأمون قرار داشتند. روزي دو نفر از شهري به قصد ديدار امام رضا عليه السلام وارد سرخس شدند و از زندانبان خواستند تا به آنان اجازه ديدار امام رضا عليه السلام را بدهد و خدمت حضرت رسيدند.



آن دو از امام رضا عليه السلام درباره «تقصير در نماز» پرسيدند، حضرت به يکي از آن دو فرمودند: «وجب عليک التقصير، لأنک قصدتني؛ واجب است نمازت را شکسته بخواني، چون قصد [ديدار] مرا کردي».



آن گاه به ديگري فرمودند: «وجب عليک التمام لأنک قصدت السلطان؛ بر تو واجب است نمازت را تمام بخواني، چراکه قصد [ديدار] سلطان را کرده اي»(2).



مرجع عالي قدر تأکيد فرمودند: هر انساني در بندِ چهار زنجير است که عبارتند از:



1. نفس امّاره به بدي؛



2. شيطان و نيرنگ هاي او؛



3. هوا و هوس ها؛



4. دنيا و آرايه ها و فريبايي هاي آن.



اين چهار زنجير، عقل، قلب، دست و پاي انسان را در بند مي کشد، اما علي رغم اين امر، خداي منّان بر انسان لطف فرموده، راه هاي رهايي از اين بندها را براي انسان بيان نموده است که از آن جمله، نيت پاک و درست است، به اين معنا که انسان تصميم بگيرد به گفتار و رفتار صالح پايبند باشد و همين، عامل رهايي انسان از بندهاي شيطاني است.



حضرت آيت الله العظمي شيرازي دام ظله افزودند: امشب، شب جمعه و شبي خجسته است، چراکه هر عمل و قصدي خيرخواهانه و خداپسندانه در اين شب، پاداشي دو چندان دارد. امشب، افزون بر اين ويژگي، شب ميلاد مولايمان حضرت امام علي بن موسي الرضا عليهما السلام است و روز جمعه نيز به سرورمان حضرت بقية الله الأعظم امام زمان عجّل الله تعالي فرجه الشريف منسوب است. توجه داشته باشيم که در ماه ذي قعده، يکي از چهارماه حرام قرار داريم، ماه هايي که نزد خداي متعال قدسيت دارند و پاداش در آن، دو برابر است.



بنابراين هريک از شما عزيزان اين شب و اين ماه با فضيلت را مغتنم شمرده، نيت و قصد خود را بالندگي و والايي ببخشد، تا پاداشي بيشتر داشته باشيد و هرچه بيشتر از نتايجِ مفيد آن در دنيا و آخرت برخوردار شويد والبته مهم ترين تصميم ها اين است که بکوشيد روشي نيکو در زندگي داشته باشيد.
 


 
 
 


 
 
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
 


 
 
1. وسائل الشيعه، ج1، ص48، حديث92، باب: وجوب نيت در عبادات.



2. همان، ج8، ص478، حديث11215، باب: شرطِ سفرِ معصيت نبودن.