LOGIN
بیانات
shirazi.ir
تقدیر و تشکر حضرت آیت الله العظمی شیرازی از زائران پیاده اربعین حسینی
کد 3343
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 09 دی 1392 - 26 صفر الأحزان 1435
 
جمعی از بزرگان و مسئولان هیئات حسینی عراق که در ایام اربعین حسینی خدمات مختلف و متعددی به زائران حضرت سیدالشهدا علیه السلام ارائه نموده بودند، با مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی حاج سید صادق حسینی شیرازی مدظله العالی در شهر مقدس قم دیدار کردند و از سوی معظم له مورد استقبال قرار گرفتند.

در این دیدار بزرگ احیاگر شعائر حسینی، حضرت آیت الله العظمی شیرازی، ضمن رهنمودهایی حکیمانه، از حضور میلیون ها زائر پیاده اربعین حسینی در کربلای معلی تقدیر و تشکر نمودند و رسول خدا صلی الله علیه وآله و ائمه طاهرین علیهم السلام را انگیزه آفرینان نخستین، برای برگزاری شعائر حسینی، از جمله زیارت اربعین دانستند.

مرجع عالیقدر در ابتدا در تبیین فضائل، مناقب و امتیازات منحصر بفرد سید و سالار شهیدان، حضرت اباعبدالله الحسین علیه السلام فرمودند: خدای سبحان منزلت و شأن امام حسین علیه السلام را چنان بالا برده و آنقدر ویژگی های منحصر بفرد به ایشان بخشید که دیگر معصومین پیش از آن حضرت، یعنی جدشان رسول خدا، پدرشان امیرمؤمنان، مادرشان فاطمه زهرا و برادر بزرگوارشان امام حسن مجتبی علیهم السلام که از حضرتش بالاتر و برتر بودند را از آن برخوردار نفرمود.

ایشان افزودند: در این باره حدیثی از امام صادق علیه السلام روایت شده است که فرمودند: رسول خدا که جدّ امام حسین علیه السلام است و امام حسین علیه السلام افتخار می کنند که در راه دین جدّشان جانفشانی کردند، از خدا رخصت می خواهند تا به زیارت امام حسین علیه السلام بروند و خدای متعال به حضرتش اجازه می دهد، آن گاه پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله به کربلا رفته و نواده خود را زیارت می کند، این یکی از ویژگی هایی است که خدای متعال برای امام حسین علیه السلام جهت شهادتشان مقرر فرموده است.

مرجع عالیقدر فرمودند: از دیگر ویژگی هایی که خدای سبحان برای امام حسین علیه السلام قائل شده، زیارت اربعین است، چنانکه در روایت آمده است، زیارت اربعین از نشانه های مؤمنان است. خدای متعال همه ساله به ویژه در سال های اخیر، میلیون ها انسان از سراسر جهان و خصوصاً از کشورهای همسایه ی عراق و علی الخصوص از سراسر عراق به زیارت اربعین موفق می کند و آنان به این انگیزه در کربلای معلی گرد هم می آیند.

معظم له در تبیین اوضاع و شرائط گذشته در باب زیارت اربعین حسینی فرمودند: در روزگار بنی امیه و بنی عباس، چنان با دستگاه امام حسین علیه السلام سرِ ستیزه و دشمنی بر افراشتند که در طول صدها سال حتی یک زائر، در روز اربعین در کربلا وجود نداشت. این امر از آن جهت بود که اطراف قبر مقدس و شریف آن حضرت، مأمورانی گماشته بودند و اگر مأموران زائری در آنجا می یافتند او را کشته یا به سیاهچال ها برده، شکنجه می کردند و سپس می کشتند.

آنان نسبت به زائر امام حسین علیه السلام از هیچ گونه شکنجه و آزاری فروگذار نمی کردند. از این رو و چنانکه در احادیث شریف آمده است، زائران، شبانه کنار قبر آن حضرت حضور یافته و زیارت می کردند و پیش از دمیدن سپیده ی صبح باز می گشتند تا مبادا دشمنان سنگ دل آنان را ببینند.

مرجع عالیقدر افزودند: شما مردم ستمدیده، اما مقاوم عراق روزگار حاکمیت بعثی ها و رفتار آنان با زائران، به ویژه زائران امام حسین علیه السلام خصوصاً در مناسبت زیارت اربعین آن حضرت را دیده اید، با این احوال اما در اربعین سال جاری (1435ق) همگان از دور و از نزدیک دیدند و دیدیم که میلیون ها انسان دلداده ی این خاندان با پای پیاده، روانه ی کربلا بودند که از عراق، خارج کشور، از کشورهای اسلامی و غیر اسلامی و حتی غیر مسلمانان در این راهپیمایی میلیونی حضور یافتند و در زیارت اربعین امام حسین علیه السلام شرکت کردند.

حضرت آیت الله العظمی شیرازی فرمودند: انگیزه آفرینان نخستین، برای برگزاری شعائر حسینی، از جمله زیارت اربعین، معصومین علیهم السلام بودند که با رسول خدا صلی الله علیه وآله شروع شد و تا امام حسن عسکری علیه السلام و در نهایت به امام زمان عجّل الله تعالی فرجه الشریف ادامه یافت. به پیروی از این بزرگان، مراجع تقلید و فقهای شیعی جامع الشرائط تقلید، مانند علامه سید بحرالعلوم از صدها سال قبل بدین امر نیز فرا خوانده و می خوانند، چراکه مراجع جامع شرائط تقلید به جهت پیروی از امامان معصوم علیهم السلام خود در حدّ توان به زیارت اربعین رفته و شرکت در آن را ستوده و ترغیب کرده اند و هماره به آن تشویق می کنند.

ایشان افزودند: حضرات معصومین علیهم السلام تصریح و تأکید کرده اند که در زمان غیبت کبری فقیهان جامع شرائط تقلید محور و اساس هستند، از آن جمله امام حسین علیه السلام در این معنا فرموده اند: «إن مجاری الامور والأحکام علی أیدی العلماء بالله، الامناء علی حلاله وحرامه؛ مجاری امور و احکام به دست عالمان خداشناس است که امینان بر حلال و حرام الهی هستند».

بنابراین، در زمان غیبت و در تمام امور، ملاک همین مراجع تقلید جامع الشرائط هستند، لذا انسان باید به این فقیهان رجوع کند و دین و احکام دین خود را از آنان بگیرد.

حضرت آیت الله العظمی شیرازی مدظله العالی در خاتمه فرمودند: از خدای متعال می خواهم تا همه آنان که در حدّ توان و امکاناتشان در راه اقامه ی هرچه بهتر و بیشترِ شعائر حسینی کمک کردند موفق بدارد.

همچنین از تمام آنان که در راهپیمائی مقدس و بزرگ زیارت اربعین به سوی کربلای معلی شرکت کرده اند و نیز آنان که راهپیمائی هایی مشابه در کشورهای خود و حتی مؤمنانی که در کشورهای غیر اسلامی برگزار کرده اند تشکر می کنم و برآورده شدن حاجت های همگان و قبولی اعمالشان و خدماتشان را از خدای بزرگ مسئلت دارم.

گفتنی است که نماینده میهمانان عراقی به نمایندگی از همراهان خود از مرجع عالیقدر به جهت رهنمودهایشان، در زمینه ی احیای امر اهل بیت علیهم السلام و بزرگ داشتن شعائر مقدس حسینی تشکر و قدردانی کرد و تلاش های متعدد دفتر مرجع عالیقدر در کربلای معلی را در یاری رساندن به زوار حسینی ستود.