LOGIN
خبر
alshirazi.org
گزیده بیانات حضرت آیت الله العظمی شیرازی دام ظله به مناسبت شهادت پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله
کد 40042
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 25 شهریور 1402 - 30 صفر الأحزان 1445

در روز پنجشنبه ۲۸ صفر الاحزان ۱۴۴۵ مصادف با سالروز شهادت نبی مکرم اسلام، حضرت محمد بن عبدالله صلی الله علیه وآله مرجع عالیقدر آیت الله العظمی سید صادق حسینی شیرازی دام ظله بیانات ارزشمندی را در جمع عزاداران نبوی ایراد فرمود. گزیده این بیانات به شرح زیر است:

بسم الله الرحمن الرحیم

فرارسیدن سالروز شهادت اشرف اولین و آخرین، حضرت محمد مصطفی صلی الله علیه وآله و بنابر قولی شهادت حضرت امام حسن مجتبی علیه السلام و همینطور شهادت حضرت امام رضا علیه السلام را به مقام عظیم و رفیع امامت کبری و ولایت عظمی، امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف و تمام مردان و زنان مؤمن در هر جای عالم تعزیت و تسلیت عرض می کنم. امیدوارم خدای عزوجل در فرج آن حضرت تعجیل نماید.

در ابتدای سخن از تمام کسانی که در برگزاری بهتر شعیره مقدس اربعین حسینی امسال تلاش نمودند، تشکر می کنم، علی الخصوص از شیعیان عراق که هرآنچه در بساط داشتند در طبق اخلاص نهادند و در این راه به مصرف رساندند.

آیت الله العظمی شیرازی دام ظله در ادامه فرمودند: تمام کسانی که در راه امام حسین علیه السلام کشته شدند و همینطور آن هایی که کشتند و تمام کسانی که در این راه به زندان افتادند و آنان که زندانی کردند، از این جهان رفته و خواهند رفت. گروهی در بهشت و گروهی در جهنم هستند.

در گذشته نیز بیان شد که در جهنم جایگاهی به نام مقلات وجود دارد که دشمنان و کارشکنان در دستگاه امام حسین علیه السلام را در آنجا عذاب می کنند. این عذاب به تعبیر قرآن به این گونه است: «وَيَأْتِيهِ الْمَوْتُ مِنْ كُلِّ مَكَانٍ وَمَا هُوَ بِمَيِّتٍ؛ و مرگ از هر جانبى به سويش مى ‏آيد ولى نمى‏ ميرد».

همینطور بهشت برین جایگاه خادمان حسینی و برپادارندگان شعائر حسینی است.

همینطور از تمام کسانی که در جای جای دنیا با راه اندازی پیاده روی اربعین و با اطعام و ... این روز را گرامی داشتند، تشکر می کنم. این رویدادها و خدمات نتیجه دعا و فرمایش پیامبر صلی الله علیه وآله است که فرمودند: «لا یزداد إلا علوا».

معظم له افزودند: با تمام فعالیت هایی که در راه امام حسین علیه السلام شده است، اما باز این تلاش ها به حد کافی نیست، چراکه پیامبر صلی الله علیه وآله فرمودند: «الحسین في السماء أعظم منه في الأرض». پس این تلاش نسبت به سطح جهانی کم و شایسته افزایش است.

در کتاب مآثر الکبراء في تاریخ سامراء وارد شده است که در زمان سید بحرالعلوم و در روزگار حکومت عثمانی ها بر عراق که با شعائر حسینی دشمنی می ورزیدند، جوانی را در ورودی حرم مطهر امام حسین علیه السلام گماشته بودند تا از هر زائر یک درهم دریافت کند و مهری در ساق پای او بزند.

روزی زن و شوهری به قصد زیارت وارد حرم شدند و نگهبان از آنان دو درهم دریافت کرد و خواست مهر ورود را به ساق پای آنان بزند اما شوهر زن اجازه چنین کاری را نداد. نگهبان نیز با چوب دستی خود ضربه ای به پای زن زد. آن زن و شوهر به سبب این اتفاق از حرم بیرون رفتند. مدتی نگذشت که آن جوان نگهبان دچار درد شدیدی در قسمت پای خود شد و پس از مدتی از دنیا رفت. خدای متعال از حق خود به راحتی گذشت می کند، اما از حق امام حسین علیه السلام به سادگی گذشت نمی کند.

شایسته است جوانان عزیز داستان هایی که در رابطه با حضرت امام حسین علیه السلام است را گردآوری کنند و برای عبرت دیگران آن را به چاپ برسانند، مخصوصاً داستان ها و عجایبی که در جریان زیارت اربعین دیده می شود.

مرجع عالیقدر در ادامه به بیان داستانی از سیره حکومتی پیامبر صلی الله علیه وآله پرداختند و افزودند: مطلبی در تاریخ پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله هم در کتب شیعه و هم سنی و حتی بعضی از کفار، ذکر شده است که بنده این مطلب را از روایتی که موثق و صحیح است نقل می کنم. محمد بن مسلم از حضرت باقر علیه السلام نقل کرده است که در زمان پیامبر صلی الله علیه وآله یکی از اصحاب منافق ایشان به عده ای از یهودیانِ در صلح حمله ور شد و عده ای از آنان را کشت و اموالشان را غارت کرد.

رسول خدا صلی الله علیه وآله تا از این رویداد مطلع شدند به درگاه خدا عرضه داشتند که از این فرد و عمل او تبری می جویند و سپس امیرمؤمنان علیه السلام را همراه با صندوقی از طلا به جانب آن یهودیان اعزام کردند تا از بازماندگان دلجویی و خسارت آنان را جبران کنند.

امیرمؤمنان علیه السلام نیز به سراغ آنان رفتند و پس از بازگشت به رسول خدا صلی الله علیه وآله فرمودند: برای هر کشته ای دیه پرداخت کردم و برای هر جنینی که سقط شد، پنجاه مثقال طلاپرداختم و خسارت اموال تلف شده آنان را پرداختم و حتی خسارت کوزه شکسته هایی که سگ هایشان را در آن آب می دادند، پرداخت کردم و حتی خسارت طناب گوسفند چران هایشان را پرداختم و در قبال ترس و وحشت زنان و کودکانشان نیز به آنان مبلغی پرداخت کردم و در نهایت برای خسارت هایی که از آن اطلاع نداشتند نیز مبلغی پرداخت کردم و باقیمانده آن طلاها را نیز به آنان بخشیدم تا از شما راضی شوند.

این تنها یک مورد از صدها مورد مطالبی است که در تاریخ رسول خدا صلی الله علیه وآله رخ داده است، اما مطالب مهمی در آن وجود دارد ازجمله اینکه هر رهبر مسلمانی مسئول رفتار زیردستان خود است، ولو اینکه آن زیردست، منافق باشد.

طبق معیارهای علمی، تأسی به رسول خدا صلی الله علیه وآله واجب است، مگر اینکه خلاف آن ثابت شود. پس در مورد داستانی که ذکر شد، بر رهبران مسلمان واجب است همانند رسول خدا صلی الله علیه وآله عمل کنند و بر آن ها واجب است در چنین موردی خسارت ها را تدارک و جبران کنند.

این مورد در چند کشور اسلامی رعایت می شود؟! باید این معارف به دنیا، مخصوصاً رهبران کشورهای غیراسلامی رسانده شود.

معظم له ادامه دادند: در برخی از کشورهای غیراسلامی چند سالی است که بابت ترسیدن، حق مطالبه خسارت قرار داده اند و این مطلب قانون شده است. این عملکرد ۱۴۰۰ سال پیش توسط پیامبر صلی الله علیه وآله و امیرمؤمنان علیه السلام قرار داده شد.

اسلام اینگونه عملکردهاست، نه آنچه در کشورهای اسلامی می بینیم. شایسته است جوانان غیرتمند این معارف اسلامی را به صورت فیلم سینمایی به جهان برسانند و آن را نشر دهند.

آیت الله العظمی شیرازی دام ظله در رابطه با ایام محسنیه فرمودند: مطلب دیگر در رابطه با ایام بعد از ماه صفر است که به ایام محسنیه نامگذاری شده است. ایام محسنیه از شعائر الهی است و باید گرامی داشته شود و تا روز هشتم ربیع الأول، سالروز شهادت امام حسن عسکری علیه السلام مصداق «یحزنون لحزننا» است و ایام پس از آن، مصداق «یفرحون لفرحنا» است که این دو مورد علامت و نشان شیعه است.

امیدوارم خدای متعال به همگان توفیق دهد این دو ملاک را در کنار هم داشته باشند. تولی و تبری دو مطلبی است که باید در کنار یکدیگر وجود داشته باشد و به آن اهمیت داده شود.

مرجع عالیقدر در پایان سخنان خود توصیه کردند: به همگان توصیه می کنم در محل زندگی خود و سایر نقاطی که فاقد حسینیه است، حسینیه ای احداث کنند تا پاداش اخروی ماندگاری برایشان حاصل شود. در جای جای جهان باید حسینیه احداث شود.

حسینیه ها باید علاوه بر احیای شعائر به مدارس دینی ای تبدیل شوند که جوانان از آن بهره می برند. بارها و بارها تنها یک نصیحت، شخصی را متحول ساخته است که نمونه بارز آن ابوذر بود. او دزدی بود که در گردنه ها به غارت مردم می پرداخت اما به مقامی رسید که رسول خدا صلی الله علیه وآله در مورد او فرمودند: «منا أهل البیت».

امیدوارم خدای متعال به همگان توفیق دهد تا اسلام صحیح و اصیل را در جهان اقامه کنند. وصلی الله علی سیدنا محمد وآله الطاهرین.

  • نظری برای این خبر درج نشده است.