LOGIN
بیانات
shirazi.ir
"مرجع عالي قدر حضرت آيت الله العظمي شيرازي در ديدار با طلاب آفريقايي حوزه علميه قم:"
هيچ عدالتي همسنگ عدل علي عليه السلام نبوده و نخواهد بود
کد 468
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 14 آبان 1383 - 25 رمضان العظيم 1425
 
جمعي از طلاب افريقايي حوزه علميه قم، جمعه شب (21 ماه مبارک رمضان) با مرجع عالي قدر حضرت آية الله العظمي حاج سيد صادق حسيني شيرازي ديدار کردند. معظم له ضمن گفتن تسليت به مناسبت سالروز شهادت اميرالمؤمنين علي بن ابي طالب عليه السلام فرمود: اميرالمؤمنين عليه السلام پس از رحلت پيامبر اکرم صلي الله عليه وآله سي سال زندگي کرد و کمتر از پنج سال حکومت نمود و اين دوره آکنده از توطئه و دام گستري و مشکل آفريني از سوي دشمنان اسلام بود، اما حضرتش در همين مدت کوتاه آن چنان عدالت را بر جامعه حاکم نمود که در گذشته و حال بي مانند بوده و هست.

آن گاه درباره عدالت اميرالمؤمنين عليه السلام و شاخصه هاي حکومت او که در عدل و آزادي و فقر زدايي تبلور يافته بود فرمود: هيچ حکومتي در طول تاريخ بسان حکومت علي عليه السلام نتوانسته به مردم آزادي بدهد و اگر حکومتي چنين کرده به قيمت ايجاد زندان هاي بزرگ و آکنده بنديان بوده است، اما در حکومت علي عليه السلام چنين چيزي نبوده و در صورت ضرورت حصارهايي سمبليک و بدون سقف و نگاهبان وجود داشت که زنداني به آساني و بدون اين که تحت پيگرد قرار گيرد از آن مي گريخت.

وي افزود: دولت هاي غربي مدعي آزادي، در صورتي به مردم اجازه تظاهرات مي دهند که زمان و مکان شعارهايي که سر خواهند داد و هدف از برگزاري تظاهرات شخصي شده و برگزار کنندگان آن تعهد، بدهند، اما اميرالمؤمنين عليه السلام به گونه اي ديگر عمل کرد و زماني که به حکومت [ظاهري] دست يافت، گزاردن نماز تراويح (نمازهاي مستحبي که در شب هاي ماه مبارک رمضان خوانده مي شد) را به جماعت که پيامبر منع کرده، آن را بدعت خوانده بود، منع فرمود. نمازگزاران اعتراض کردند و حضرتش علي رغم اين که مي توانست آنان را سرکوب کند، آنان را به حال خود واگذارد.

آية الله العظمي شيرازي درباره از بين رفتن فقر در روزگار حکومت اميرالمؤمنين عليه السلام گفتند: از آن جا که اميرالمؤمنين عليه السلام مسئله فقر را به طور بنيادين حل کرده بودند، در آن روزگار نشاني از فقر به چشم نمي خورد و زماني که همراه شماري از ياران خود از جايي مي گذشت، کهنسال مردي بي نوا را بر سر راه خود ديد. حضرتش رو به ياران خود کرده، فرمود: اين پديده (فقر) چيست و درباره کيستي آن مرد نپرسيد. آن گاه آنان را نکوهش کرد و دستور داد تا از بيت المال نيازهاي او را _علي رغم مسيحي بودنش_ برطرف کنند.

معظم له در پايان خطاب به ميهمانان فرمود: شما جوانان از همت و الا و استعداد بالا برخورداريد. از هيمن رو به جاست از فروغ هدايت اميرالمؤمنين عليه السلام ياري جسته، همگان را به سوي تشيع و مذهب اهل بيت عليهم السلام هدايت کنيد؛ همان هايي که خود فروغ هدايت و وسيله زدودن تاريکي هاي انديشه و خرد هستند... البته ايفاي اين مسؤوليت، مسلتزم داشتن اخلاص، اخلاق نيکو و اندوخته علمي است.