LOGIN
بیانات
shirazi.ir
"مرجع عالي قدر در جمع طلاب آفريقايي:"
تلاش براي هدايت ديگران از بسنده کردن به عبادت بهتر است
کد 671
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 04 مهر 1384 - 21 شعبان المعظّم 1426

 

جمعي از مردان و زنان آفريقايي که در حوزه علميه قم تحصيل مي کنند با مرجع عالي قدر حضرت آية الله العظمي سيد صادق حسيني شيرازي ديدار کردند.

ايشان از آنان به گرمي استقبال نمود و پس از تلاوت آيه: «وَيَوْمَ نَحْشُرُ مِن کُلِّ أُمَّةٍ فَوْجًا...؛[1] وآن روز که از هر امتي گروهي را محشور مي گردانيم» فرمود: در تأويل اين آيه آمده است: چنين رخدادي در عصر ظهور مولاي مان امام زمان عجّل الله تعالي فرجه الشريف اتفاق خواهد افتاد. اين روزها که ميلاد خجسته آن حضرت را شاهديم، اميدوارم خداي متعال ما را در شمار ياران و سربازان حضرتش قرار دهد و از عنايت و خشنودي آن بزرگ بهره مند باشيم.

آن گاه روايتي از پيامبر اکرم صلّي الله عليه وآله بيان فرمود که: عالم مؤمن بر کسي که فقط به عبادت بسنده مي کند را به مراتب برتر مي داند؛ و در ادامه اظهار داشت: حدود 150 سال پيش يکي از جوانان مسيحي، پس از طي مراحل تحصيل علوم مسيحيت، به مقام کشيکي نايل آمد و رياست کليساها بدو سپرده شد.

در همان زمان يکي از عالمان شيعي با وي ارتباط برقرار کرد و پس از مناقشات علمي و گفتگوهاي متعدد، سرانجام کشيش مسيحي مسلمانِ شيعه شد و نام محمدصادق را براي خود برگزيد. اين عالم مسيحي کتابي تحت عنوان «أنيس الأعلام في نصرة الإسلام» نوشت. وي در اين کتاب مسيحيت را رد و حقانيت اسلام را تبيين کرد. کتاب وي چنان تأثيرگذار بود که بسياري از مسيحيان را به پذيرش اسلام وا داشت.

مرج عالي قدر افزود: بي ترديد اقدام آن عالم شيعي در هدايت عالم مسيحي به مراتب ارزشمندتر و ارجمندتر از بسنده کردن به عبادت صِرف است.

سپس ماجراي مسلمان شدن ابوذر غفاري وتنگناهايي را که به دليل پيروي اش از اميرالمؤمنين عليه السلام به جان خريد را براي ميهمانان بازگفت و يادآوري کرد: ابوذر علي رغم موانع فراوان، غربت و سختي هاي تبعيدگاه و مشکلات آن روزگار، توانست دانه تشيّع را در سرزمين لبنان بکارد.

آية الله العظمي شيرازي افزود: در روزگاران گذشته به دليل فاصله مکاني، نامناسب بودن شرايط امنيتي و کمبود امکانات، تحصيل علم و امر هدايت مردم و کار تبليغ بسيار سخت بود و قاره آفريقا در اين زمينه شرايطي به مراتب سخت تر داشت، اما امروز کار تبليغ و هدايت گري آسان شده و همين امر، مسئوليت ما را سنگين تر کرده است.

ايشان تأکيد کردند: بنابراين شايسته است در فراگيري اصول، احکام، آداب ومفاهيم والاي اسلام بکوشيد، سپس با الگو قرار دادن حضرت ابوذر وديگر اصحاب نيک سيرت امامان معصوم عليهم السلام در حد توان به امر ارشاد و هدايت مردم بپردازيد. البته چنين حرکتي اخلاص، فعاليت، آراستگي به والايي هاي اخلاقي و فداکاري در راه خدا و پيامبر و خاندان پاکش ـ که درود خدا بر آنان باد ـ دارد.

خداي متعال ما و شما را در اين راه موفق بدارد، ان شاء الله. 

 

 

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

 

 

[1] . نمل / 83.