LOGIN
بیانات
shirazi.ir
"مرجع عاليقدر در ديدار با جمعي از بانوان استان هرمزگان:"
در دنيا چنان باشيد که در قيامت کم تر دچار حسرت شويد
کد 913
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 13 فروردین 1385 - 3 ربيع الأول 1427

 

جمعي از بانوان استان هرمزگان با حضرت آيةالله العظمي سيد صادق شيرازي در بيت مکرمشان ديدار نموده، به رهنمودهاي ارزشمند ايشان گوش فرا دادند.

مرجع عالي قدر طي بياناتي اظهار داشتند: چه بسا انسان کالايي از بازار بخرد وسپس متوجه شود که ارزش وقيمت واقعي آن بسيار کم تر از قيمتي است که خريده است. همچنين گاه شخص کالايي را مي فروشد وپس از فروش آن، متوجه مي شود که آن را به قيمتي بسيار ارزان فروخته است. در چنين حالتي انسان دچار حسرت وپشيماني مي شود والبته افسوس خوردن در اين حالت سودي ندارد. چنين حالتي «غبن» و«تغابن» ناميده مي شود.

ايشان افزودند: يکي از نام هاي روز قيامت «يوم الحسرة» يا «يوم التغابن» مي باشد؛ زيرا در اين روز بسياري از مردم بابت اعمالي که در دنيا به جا آورده­اند افسوس وحسرت مي خورند. البته تفاوتي که ميان حسرت دنيا وآخرت وجود دارد اين است که حسرت دنيوي هرچند بسيار باشد راهي براي جبران آن وجود دارد، اما در آخرت آدمي هر چند حسرت بخورد، راهي براي جبران مافات وجود ندارد.

ايشان خاطرنشان کردند: آدمي در روز قيامت مشاهده مي کند که دوست، برادر، همکار، يا خويشاوند که عمري را با او به سر برده است، مقام ودرجه اي بالاتر از او دارد واز اين بابت که خودش نتوانسته است به چنين درجه ومقامي برسد حسرت خواهد خورد. اما افسوس که آن جا جاي عمل نيست. از اين رو همه ما بايد در همين جا واز همين لحظه تصميم بگيريم کارهايي انجام دهيم که در آخرت به سود ما باشد ودرجات ومقامات بالايي برايمان به ارمغان آورد. اين کار باعث مي شود که حسرت نخوريم، يا کم تر حسرت بخوريم واصلاً چنان باشيم که ديگران بابت جايگاهمان در بهشت حسرت وافسوس بخورند.

ايشان در ادامه براي سربلندشدن وکاستن از حسرتِ قيامت حاضران را به نکات زير سفارش نمودند:

1. سعي کنيد اخلاص در عمل را رعايت نماييد وهر عملي که انجام مي دهيد براي کسب خشنودي پروردگار باشد.

2. حسنِ خلق وخوش رفتاري با همگان حتي با دشمنان وکساني که برخورد خوبي با شما ندارند.

3. قضاي حوائج مردم. در روايت آمده است: من قضي لمومنٍ حاجةً قَضَي اللهُ له حوائِجَ کثيرةً؛(1) هرکس يک حاجتِ برادر مؤمنش را برآورد خداي متعال حوائج بسياري برايش برآورده مي سازد.

4. در شبانه روز دست کم 5 دقيقه به محاسبه نفس بپردازيد.

در روايت آمده است که امام موسي بن جعفر عليه السلام به هشام سفارش کردند: يا هشامُ ليس منّا منْ لم يحاسب نفسَهُ في کلِّ يومٍ فإن عمِلَ حسنةً استزادَ منه وإن عمِلَ سيّئاً استغفَراللهَ منه وتابَ؛(2) اي هشام، کسي که روزانه به محاسبه نفس خود نپردازد از ما نيست، بدين ترتيب که اگر کار نيکي انجام داده آن را افزايش دهد واگر گناهي از او سرزده است استغفار وتوبه نمايد.

5. گذشت وبخشايش ديگران.

ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

1. وسائل الشيعة، ج16، ص344 (22ـ باب استحباب نفع المؤمنين...).

2. بحارالانوار، ج1، ص152 (باب4ـ علامات العقل وجنوده...).