LOGIN
بیانات
shirazi.ir
"آيت الله العظمي سيد صادق حسيني شيرازي دام ظله:"
دنياي امروز تشنه اسلام اصيل نبوي است
کد 1978
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 06 اسفند 1387 - 28 صفر الأحزان 1430

 

حضرت آيت الله العظمي حاج سيد صادق حسيني شيرازي ـ دام ظله ـ در روز بيست وهشتم صفر 1430 قمري (6/ 12/ 87 خورشيدي) به مناسبت سالگرد شهادت جانسوز حضرت رسول اکرم صلي الله عليه وآله وشهادت امام حسن مجتبي عليه السلام و با حضور جمعي از علما و فضلاي حوزه و جمعي از خاندان شيرازي و مردم ولايتمدار قم و عزاداران مانند سالهاي گذشته، طي سخناني اين مصيبت عظيم را تعزيت گفت.

وي در اين سخنان تأکيد کرد که هر چند محرم و صفر و عزاداري شيعيان رو به اتمام است، اما تشيع و تفکر حسيني و عاشورايي هرگز تمام نمي شود، و بايستي شيفتگان ولايت همواره آموزهاي شيعي و تفکر شيعي را با مجالس خانگي و بيان معارف اهل بيت ـ عليهم السلام ـ زنده نگه دارند.

معظم له در آغاز سخنان خود و پس از عرض تعزيت به مقطعي از خطابه حضرت فاطمه زهرا سلام الله عليها که پس از شهادت پيامبر اکرم صلي الله عليه وآله بيان فرموده اند، اشاره کرد و گفت: به فرموده بانوي دو عالم پيامبر اکرم صلي الله عليه وآله موجب ايمني و عزت مردم عربِ آن روزگار بود، زيرا دو قدرت بزرگ آن زمان، ايران و روم، هرگز احترام و بهايي براي مردم شبه جزيره عربستان قائل نبودند و حتي نماينده اي براي آن منطقه نمي فرستادند.

ايشان فرمودند که بايستي تاريخ پيامبر صلي الله عليه وآله را خواند و به جهان معرفي کرد. اگر مردم با سنت رسول اکرم صلي الله عليه وآله آشنا مي شدند، بي ترديد به اسلام تمايل مي يافتند.

ايشان ضمن بيان اين مطلب که بجا و شايسته است مردم شيعه فرزندان خود را تشويق کنند که خطبه حضرت فاطمه زهرا سلام الله عليها را حفظ کنند، تصريح کرد: محرم و صفر تمام شد و دو گونه پرونده پيش روي اهل بيت ـ عليهم السلام ـ بخصوص حضرت حجت ـ عجل الله تعالي فرجه ـ گشوده شده است. نخست پرونده عاشوراييها، که روشن و نوراني است، و دومي پرونده ضد عاشورايي ها که تاريک وسياه است، اهل بيت ـ عليهم السلام ـ اين را پيش بيني کرده بودند و گفتند که هر چه بر عاشورا و نهضت حسيني ضربه بزنند و تخريب کنند، نه تنها اين نهضت و اين قيام کمرنگ نمي شود، بلکه پر رنگ تر و برتر و گسترده تر مي شود (...فلا يزداد الا علّواً).

ايشان در ادامه از کساني که با پاي پياده به زيارت کربلا رفتنه اند و زيارت اربعين را انجام داده اند تشکر کرد و گفت که در تمام نمازهاي واجب و مستحب براي آنان دعاي خير کرده است، تا در اين کار به امام صادق عليه السلام تأسي و از آن حضرت پيروي کرده باشد.

وي گفت که به گزارش خود مسئولان عراقي اين جمعيت تا 13 ميليون نفر رسيده اند، و البته اگر امنيت و موقعيت سفر فراهم مي بود اين جمعيت به مراتب بيشتر و بيشتر مي شد.

معظم له در ادامه با طرح اين موضوع که برخي مسائل از بس که بديهي و مسلّم هستند به سند و دليل نياز ندارند، مانند انتساب پسران به پدران، به برخي کم سوادان اشاره کرد که اينان با جواهر الکلام و جلد دوم عروه به خوبي آشنا نيستند تا با ديدگاه فقهي عالمان آشنا شوند، و گرنه، هرگز در باره زيارت اربعين بحث سند حديث را طرح نمي کردند، هر چند صحت اين زيارت به روشني آفتاب است.

ايشان در ادامه سخنان خود به گوشه هايي از سيره رسول اکرم صلي الله عليه و آله اشاره کرد و گفت که اگر آمارهاي کشورهاي معاصر را در باره تعداد بدهکاراني که در زندانند بررسي کنيم به اين نکته پي مي بريم که رسول خدا صلي الله عليه وآله درشيوه حکومتداري چقدر متمدنانه و پيشرفته عمل مي کردند. آن حضرت و نيز پس از او حضرت امير عليه السلام اعلام کرده بودند که هر که بدهکار است و هرکسي که بميرد و ارثي براي خانواده اش نگذارد خودم (يعني حکومت) ضامن پرداخت و تأمين بدهي و ارث هستم، و البته عمل هم مي کردند، هر چه خودشان در دم شهادت بدهکار بودند. حضرت امير عليه السلام هم در دم شهادت بدهکار بوده اند. اين وظيفه اسلام بود که به خوبي به اين وظيفه عمل کرد. اگر جهان امروز، که گرفتار نوعي جاهليت است، با اين تعاليم پيش رفته اي که پيشرفته ترين و قدرتمندترين کشورها هم بدانها عمل نکرده اند، آشنا شوند، قطعاً بسياري از آنها به اسلام متمايل مي شوند. اين را هم به خاطر داشته باشيم که اين مسائل در هزار و چهارصد سال پيش عمل مي شد، چه رسد به امروزه که شرايط فراهم ترند.

ايشان درباره کساني که معتقدند اسلام را نمي توان در دنياي امروز اجرا کرد فرمود: اين محصول ناداني آنهاست. همين مسائل پرداخت بدهي و دادن ارثِ مردگان فاقد ارث از نشانه هاي قدرت اسلام است.

البته يکي از مشکلات مسلمانان حاکمان آنهاست، مثلاً يکي از کاخهاي صدام ميلياردها دلار هزينه برده است. اگر اين ثروت به دست مردم برسد، قطعاً اسلام قابل تطبيق است، هر چند به زمان و برنامه ريزي نياز است.

ايشان در پايان براي موفقيت مسلمانان به ويژه شيعيان دعا فرمودند، و با آمين جمعيت بسيار فراواني که حضور داشتند و مصلي و تمام اتاق هاي دفتر را پر کرده بودند روبرو شدند.