LOGIN
بیانات
shirazi.ir
"حضرت آيت الله العظمي شيرازي در گردهمايي بزرگ مبلغين:"
مبلغان دين حداقل بايد هزار و پانصد شبکه ي ماهواره اي در اختيار داشته باشند
کد 2910
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 23 تیر 1391 - 23 شعبان المعظّم 1433
شامگاه روز چهارشنبه 21 ماه شعبان 1433ق (21/4/1391) بيت بزرگ مرجع جهان تشيع حضرت آيت الله العظمي حاج سيد صادق حسيني شيرازي مدظله العالي در شهرمقدس قم، ميزبان جمع کثيري از طلاب و مبلغان حوزه هاي علميه بود که همه ساله در اين بيت مکرم گرد آمده، با معظم له ديدار و از رهنمودهاي گرانسنگ و راهگشاي ايشان بهره مند شده و توشه اي براي ضيافت شهر الله با خود همراه داشته باشند.

در اين گردهمايي بزرگ، مرجع عاليقدر طي سخناني به بيان وظايف مبلغان و مؤمنان پرداختند.

معظم له بيانات ارزشمند خود را با اين آيه ي کريمه آغاز کردند که خداي منان مي فرمايند: «يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُواْ کُتِبَ عَلَيْکُمُ الصِّيَامُ کَمَا کُتِبَ عَلَي الَّذِينَ مِن قَبْلِکُمْ لَعَلَّکُمْ تَتَّقُونَ؛(بقره/ 183) اي افرادي که ايمان آورده ايد، روزه بر شما نوشته (واجب) شد، چنان که بر پيشينيان شما نوشته شد، تا با تقوي و پرهيزکار شويد».

ايشان با اشاره به اينکه ماه مبارک رمضان نيز پايان يافتني است فرمودند: انسان بايد ببيند که اين ماه را چگونه سپري مي کند و بايد بنا به فرموده ي قرآن کريم بر اثر روزه داري پرواي الهي و پرهيزکاري در پيش بگيرد.

مرجع عاليقدر افزودند: تقوا ابعاد گوناگوني دارد که مهم ترين آن، تزکيه ي نفس و تبليغ است و البته تزکيه ي نفس واجب عيني است که همگان بدان مکلفند، لذا انسان بايد خود را به گونه اي بسازد که بتواند خود را در برابر ناملايمات زندگي و مشکلات اجتماعي، سياسي، اقتصادي و غيره کنترل کند و اين ماه بهترين فرصت براي رسيدن به چنين خاصّيتي است.

معظم له يادآوري کردند: مبادا انسان به گونه اي باشد که در برابر شهوات بلغزد که در آن صورت ـ خداي ناکرده ـ ملعون و از رحمت خدا دور خواهد بود.

مسلماً افراد در اين زمينه مراتب و شرايطي متفاوت دارند و هر انساني به فراخور حال و بنابر اراده ي خود به درجه اي از تقوا دست مي يابد.

مرجع عاليقدر هشدارگونه فرمودند: در قرآن کريم و روايات شريفه داستان هايي از خوش فرجامي و بدفرجامي افراد ذکر شده است. به عنوان مثال بلعم باعورا که عمري را با تقواي بسيار عالي سپري کرد در يک لحظه همه را بر باد داد و فرجامش کفر به خدا و رفتن به دوزخ شد. بنابراين بايد دقت کرد که مبادا با رفتار ناشايستي آن مقدار از تقواي به دست آمده از بين برود.

آيت الله العظمي شيرازي در ادامه فرمودند: روي ديگر سکه ي تقوا حرمت نگاهداشتن از مؤمنان و دوستان اهل بيت عليهم السلام است. مرحوم شيخ بهايي براي زيارت به نجف اشرف مشرف شدند و در آنجا با محقق اردبيلي ديدار کردند و با ايشان گفتگوي علمي داشتند. در ظاهر و بنابه گواهي علماي حاضر شيخ بهائي غالب شدند.

چندين روز از اين ماجرا گذشت و روزي آن دو بزرگوار براي خواندن فاتحه به وادي السلام رفتند. محقق اردبيلي پاسخ هاي سؤال هاي آن روز شيخ بهايي را دادند. شيخ بهائي از ايشان پرسيدند: اين پاسخ ها را مي دانستيد و بيان نفرموديد يا اين که بعدها به دست آورديد؟

محقق اردبيلي در جواب فرمودند: آري، مي دانستم.

شيخ پرسيدند: دليل سکوت و ندادن پاسخ چه بود؟ در پاسخ شنيدند: جنابعالي از نام آوران و بلند آوازگان علماي شيعه هستيد و من يک طلبه ي عادي، لذا حرمت نگاه داشتم.

اين يک امتحان است که آمادگي براي خروج با روسفيدي از آن نياز به کار و تلاش پيگير دارد و هرگز آني و لحظه اي حاصل نمي شود.

مرجع عاليقدر پس از بيان داستان هايي از روزگاران نه چندان دور يادآوري کردند: شهوات بسان گرگي مي مانند که پنجه هايش آماده ي حمله کردن است و البته پول، قدرت، موقعيت اجتماعي و جز آن پنجه هاي خونريز آن را تشکيل مي دهد. به راستي اگر تقواي الهي در کار نباشد و به فرموده ي خداي متعال که مي فرمايد: «وَجَاءتْ کُلُّ نَفْسٍ مَّعَهَا سَائِقٌ وَشَهِيدٌ؛(ق/ 21) هر انساني در حالي وارد محشر مي گردد که او را حرکت دهنده اي و گواهي همراه است» انسان ها چه فرجام و پاسخي خواهند داشت.

معظم له درباره ي واماندگان از رحمت الهي و اين که روز قيامت چه برخوردي با ايشان خواهد شد با استناد به آيه ي کريمه ي «إِنَّهَا تَرْمِي بِشَرَرٍ کَالْقَصْرِ؛(مرسلات/32) آتش دوزخ شراره هايي از خوب پرتاب مي کند به بزرگي يک کاخ» فرمودند: افراد بي تقوا را به جهت ظلم و گمراه کردن افراد به چنين دوزخي در مي افکند. بنابراين انسان که فرجام خود را نمي داند چگونه و کي و کجا خواهد مُرد بهتر است پرواي الهي در پيش گيرد.

آن گاه خطاب به مبلغان فرمودند: در روايت آمده است: «صلاح العالم صلاح العالَم، وفساد العالِم فساد العالَم؛ درستکاري عالم مايه ي درستکاري جهان و فساد عالم مايه ي فساد عالم است».

سپس افزودند: قابليت مستمع را نيز نبايد از نظر دور داشت، چراکه بسياري از اصحاب رسول خدا صلي الله عليه وآله از دو لب مبارک آن حضرت سخناني بسيار شنيدند، اما به اندازه ي يک کلمه هم استفاده نکردند و اين، نتيجه ي بي تقوايي آنان بود.

آيت الله العظمي شيرازي در بخش ديگري از بيانات خود فرمودند: تبليغ بر همگان واجب است، چنان که رسول خدا صلي الله عليه وآله فرمودند: «کلکم راع وکلکم مسئول عن رعيته؛ همگي تان [در برابر يکديگر] سرپرستانيد و همگي تان نسبت به زيردستان خود مسئوليد».

بنابراين اهل علم مسئول اصلاح و هدايت جامعه هستند و بدانند که اگر يک درصد سخنان آنان تأثير داشته باشد نبايد از آن صرف نظر کرد و از مقدمات آن، يعني هيئت، مجالس، رسانه هاي نوشتاري و ديداري و شنيداري نوين، از جمله ماهواره و اينترنت در اين زمينه استفاده کرد.

مرجع عاليقدر در ادامه به بيان داستاني از اميرمؤمنان عليه السلام که عامه و غير مسلمانان نيز آن را نقل کرده اند و توطئه دشمن را براي پنهان داشتن فضايل آن حضرت روشن مي کند پرداخته و فرمودند: روزي اميرمؤمنان عليه السلام در مسجد کوفه مشغول خطابه بودند که اژدهايي از يکي از درب هاي مسجد وارد گرديد. مردم هراسان شدند و امام عليه السلام به آنان فرمودند: اين جانور با من کار دارد از آن نهراسيد.

اژدها آمد و آمد و از پله هاي منبر بالا رفته و در کنار حضرت قرار گرفت و با ايشان نجوايي کرد و بازگشت. اين درب از آن هنگام معروف به باب الثعبان شد، معاويه براي زدودن هر چند يک فضيلت از اميرالمؤمنين عليه السلام بيکار ننشست و با همفکري عمروعاص فيلي را از هند آورد و آن را کنار همان درب مسجد بست و در نتيجه اين درب به باب الفيل معروف شد.

در اين سالهاي اخير عده اي از مردم عراق که نزد من مي آمدند، از عده اي از آنها پرسيدم اهل کجاييد؟ گفتند ما از عراق و از شهر مقدس کوفه هستيم. اين جريان را براي آنها تعريف کردم و گفتم اين باب، باب الثعبان است و اين نام به سبب فضيلت اميرمؤمنان علي عليه السلام است و نام باب الفيل را معاويه بر آن نهاد تا فضيلت آن حضرت را محو کند.

به مسئولين مسجد کوفه که نزد من آمدند نيز گفتم که کاشي کاري هاي باب الفيل را بردارند و نام باب الثعبان را بر آن بگذارند و به آنها متذکر شدم که حاضرم تمامي هزينه اين جابجايي نام ها را به عهده بگيرم. پس از يک سال يکي از مسئولين نزد من آمد و گفت: من آنچه گفتيد را انجام دادم و هزينه اش را به او دادم.

چندي پيش شخصي از عراق نزد من آمد و کتابي راجع به شهر کوفه به من داد. وقتي در نقشه مسجد کوفه دقت کردم ديدم باب الثعبان را در آن درج نموده و به لطف خدا يکي از فضيلت هاي اميرالمومنين علي عليه السلام در آن ثبت و ماندگار شد.

ايشان افزودند: انسان گاهي به اين مرحله از فرومايگي و انحراف مي رسد که همين اندازه از فضايل پاکان و حقيقت را تحمل نمي کند. شما روحانيون و مبلغان بايد جامعه را روشن کنيد و انحرافات را زدوده، مسير مستقيم و روشن را به همگان بنمايانيد.

طلاب و مبلغان بدانند که حدود سه هزار شبکه ي ماهواره اي در دنيا وجود دارد که معمولاً براي تباهي بشر و سلطه جويي طاغوتيان تبليغ مي کنند، براي نشان دادن حق و سعادت بشر لااقل مبلغان دين بايد يکهزار و پانصد شبکه ي ماهواره اي در اختيار داشته باشند تا از اين رهگذر، روح تقوا و حقيقت جويي را در جامعه نهادينه کنند و با تمام تلاش در اين راه بکوشند.

آيت الله العظمي شيرازي مدظله العالي تأکيد کردند: تأثير گفتارها لزوماً صد در صد نيست، چنان که سخن پيامبر صلي الله عليه وآله اين گونه بود و از ميان بيش از دويست هزار صحابي تنها چند نفر مانند سلمان، عمار، مقداد و ابوذر شدند. مهم اين است که بر پايه ي تقواي الهي و خالصانه براي او سخن بگوييم و هرگز خسته نشويم. هيچ فرصتي را از دست ندهيد و ندهيم و از همين فرصت هاي کوتاه دستاوردهاي سازنده به دست مي آيد. خداي متعال همگي را از غنائم ماه مبارک رمضان برخوردار و از رحمتش بهره مند سازد و توفيق مان دهد که تهذيب و تزکيه ي نفس را به عنوان يک واجب عيني انجام داده و ديگران را با تبليغ هدايت نموده و به سعادت برسانيم ان شاء الله تعالي.
 
وصلي الله علي محمد وآله الطاهرين