LOGIN
بیانات
shirazi.ir
"مرجع عالي قدر در جمع زائران سعودي:"
سزاوار است زائران امامان معصوم عليهم السلام نه فقط با زبان که با دل نيز به زيارت بپردازند
کد 630
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 03 مرداد 1384 - 18 جمادى الثانية 1426

 

زائران سعودي که در قالب کاروان «غريب طوس» از شهر سيهات عربستان به قصد زيارت اماکن مقدس، به ايران سفر کرده اند، با مرجع عالي قدر حضرت آية الله العظمي سيد صادق حسيني شيرازي در شهر مقدس قم ديدار کردند.

معظم له ضمن استقبال گرم و خوش‌آمدگويي و دعا براي قبول عبادت و زيارت شان فرمود: حضور قلب، مهم ترين بايسته زائران مراقد اهل بيت عليهم السلام است، چه اين که زائران از اين رهگذر به خواسته خود رسيده و پاسخ سلام هاي خويش را از آن حضرات خواهند گرفت و اين زماني است که به هنگام زيارت بايد همانند حالت نماز، ذهن خود را مشغول درک مفاهيم کنند. بايد توجه داشت که در غير اين صورت، غرض و هدفي که زائر دنبال آن است حاصل نخواهد شد. ديگر اين که حضور قلب به هنگام زيارت، نشان دهنده مراتب دلدادگي و تعلق خاطر و دوستي زائر نسبت به امام يا امام زاده زيارت شده مي‌باشد.

آية الله العظمي شيرازي افزود: اگرچه کريمه اهل بيت عليهم السلام حضرت فاطمه معصومه سلام الله عليها در شمار چهارده معصوم نيست و حرم ملکوتي اش مشمول احکام مراقد امامان معصوم نمي‌شود، اما امام رضا عليه السلام درباره زيارت آن بزرگوار فرموده است: «من زارها عارفاً بحقها وجبت له الجنة؛(1) آن کس که با شناخت [جايگاه و] حقش او (حضرت معصومه سلام الله عليها) را زيارت کند، بهشت براي او واجب خواهد شد».

جداي از اين که حضرت معصومه سلام الله عليها دختر امام کاظم عليه السلام است و البته چنين نسبتي با امام معصوم بس سترگ و والاست، اما روايت پيش‌گفته، جايگاه و منزلت ارجمند و والاي کريمه اهل بيت عليهم السلام را از نظر امامان معصوم عليهم السلام روشن مي‌کند.

ايشان افزود: بنابراين شايسته است زائران که سختي سفر را بر خود هموار کرده، به عزم زيارت، به اين اماکن مقدس مي‌روند، بدانند چه مي‌گويند و چه مي‌کنند و مبادا ذهن خود را جولانگاه اموري کنند که آنان را از رعايت ادب زيارت و شناخت زيارت‌شونده دور کند.

آن گاه معظم له از يکي از مراجع بزرگ نقل کرد که فردي به ايشان گفته بود: به زيارت مرقد يکي از معصومان رفته، عرض نياز کردم و علي رغم اين که چهل بار به زيارت آن حضرت رفتم پاسخي نشنيدم، ولي يکي از زائران را ديدم که در اولين زيارت، حاجتش برآورده شد.

از چنين وضعيتي شگفت زده شده، با امام عليه السلام از در گلايه درآمدم.

شب هنگام در عالم رؤيا امام عليه السلام را ديدم. آن حضرت دليل عدم برآوردن حاجتم را اين گونه بيان فرمود: درست است که تو چهل بار به زيارت من آمدي، اما هيچ يک زيارت قلبي نبود، در حالي که او با تمام وجود و با حضور قلب به زيارت من آمد.

سپس آية الله سيد محمد رضا شيرازي (فرزند ارشد مرجع راحل) در جمع کاروانيان حضور يافت و طي سخناني کوتاه، بر ضرورت تقواپيشگي تأکيد کرد؛ خصلتي که خداي متعال آن را ميزان تقرب به حضرتش و بهره مندي از ارجمندي در درگاهش قرار داده است. وي افزود: از اين راه مي‌توان بر وسوسه نفس چيره شد و آن گاه است که انسان به مرتبه تقواپيشگي دست خواهد يافت.

ايشان همچنين بر آراستگي به فضايل اخلاقي و اهميت تلاش مؤمنان در راه خدمت به ديگران و برادران نيازمندشان، تأکيد کرد.

 

 

ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

 

 

(1) بحارالانوار، ج 48، ص 316.